Η Danone πουλάει στη Lactalis την Stonyfield

Δύο γαλλικές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως, η Danone και η Lactalis, συμφώνησαν προκειμένου η πρώτη να πουλήσει  στη δεύτερη,  την αμερικανική γαλακτοβιομηχανία Stonyfield, έναντι 875 εκατ. δολαρίων.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η πωλήτρια εταιρεία Danone,  το τίμημα ανέρχεται σε 20 φορές τα EBITDA κέρδη της Stonyfield, η οποία το 2016 παρουσίασε κύκλο εργασιών της τάξη των 370 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα το διάστημα 2015-2016 η εταιρεία παρουσίασε αύξηση των πωλήσεών της κατά περίπου 3,5%.

H Stonyfield είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδικά γιαουρτιού στη Βόρεια Αμερική και το μερίδιό της στη συγκεκριμένη  αγορά, σύμφωνα με την Euromonitor International ξεπερνάει το 13%.

Η πώληση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας της Danone με τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ οι οποίες της είχαν ζητήσει πρόσφατα να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η εξαγορά της επίσης γαλακτοκομικής WhiteWave- το συγκεκριμένο deal ολοκληρώθηκε επιτυχώς ήδη από τον Απρίλη του τρέχοντος έτους.

You might also like