Ο ΣΕΚ προχωράει στην ίδρυση της Π.Ο.Π Ε.Δ.Ο.Φ

Κατατέθηκε ο φάκελος για την αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

 

Κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος για την αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ (Ε.∆.Ο.Φ.) στην οποία μετέχουν ο ΣΕΚ εκπροσωπώντας την ̟παραγωγή και η Ο.∆Ι.Π.ΠΑ.Φ. µε τον Σύλλογο Τρυπαραγωγών Θεσσαλίας – Ελλάδας εκπροσωπώντας τη μεταποίηση και την εμπορία. Μόλις την Παρασκευή ανάλογη κίνηση ανακοινώθηκε από τον ΣΕΒΓΑΠ στα Ιωάννινα.

 

Όπως μας ενημέρωσε αργά το μεσημέρι ο νέος φορέας, «σκοπός της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας  που θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση της αγοράς στον τομέα της Φέτας και του αιγοπρόβειου γάλακτος καθώς και την προώθησή  της στην εγχώρια και διεθνή αγορά». Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συνδέσμου, η Οργάνωση αυτή θα λαμβάνει πάντοτε υπόψη της τα συμφέροντα των καταναλωτών και θα  επιδιώκει την αυστηρή τήρηση των εθνικών και ενωσιακών  προϋποθέσεων, προδιαγραφών και όρων, που τίθενται για την παραγωγή της «Φέτας» ΠΟΠ,  καθώς και τη διασφάλιση από τυχόν απομιμήσεις και  παραπλανήσεις του καταναλωτή στα προϊόντα αιγοπρόβειου γάλακτος.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας και οι φορείς που την απαρτίζουν με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «είναι πάντα πιστοί στις αρχές της ενότητας και της συμμετοχής όλων, σύμφωνα και µε τη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού κανονισμού  που διέπει τις διεπαγγελµατικές οργανώσεις”.

Σε µια προσπάθεια συναίνεσης και συμφωνίας µε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς τονίζεται ότι η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή και όλων των άλλων φορέων (ΣΕΒΓΑΠ & ΠΕΚ), που εμπλέκονται στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος, στη μεταποίηση και την εµπορία, όπως αυτό επισημαίνεται και στην εν λόγω αίτηση αναγνώρισης που κατατέθηκε στο ΥπΑΑΤ

«Σήμερα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι η ευκαιρία, και παράλληλα η μεγάλη ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τη φέτα ΠΟΠ όπως και τα άλλα τυριά που παράγονται από αιγοπρόβειο γάλα από αθέμιτες  πρακτικές αλλά και από κάθε προσπάθεια σφετερισµού µε σκοπό να πετύχουµε την πλήρη κατοχύρωση της Φέτας στις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. µε τρίτες χώρες. Από την πλευρά µας θα προασπίσουμε το συμφέρον του προϊόντος και θα συμβάλουμε αποφασιστικά στη ισότιμη συμμετοχή όλων, µε σκοπό να προασπισθεί η αναγνωρισιµότητα και η αυθεντικότητά του» καταλήγει η ανακοίνωση του νέου φορέα.

Η διεύθυνση του νέου φορέα είναι Μάρνη 34, Αθήνα, Τ.Κ. 104 32- τηλ.: +30 210 5237919 – E: [email protected] – ΑΦΜ: 997074699 – ΔΟΥ Δ’ ΑΘΗΝΩΝ

 

You might also like