ΔΕΛΤΑ: διπλή βράβευση στα World Dairy Innovation Awards

«Καλύτερο Γιαούρτι» και «Καλύτερο Γαλακτοκομικό Σνακ» για την ελληνική εταιρεία

Η  σειρά γιαουρτιών DεLTα MiniMeals της ΔΕΛΤΑ βραβεύτηκε, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο Δουβλίνο, όπου διεξήχθη η απονομή των World Dairy Innovation Awards. Τα DεLTα MiniMeals έλαβαν την πρώτη διάκριση καινοτομίας σε δύο κατηγορίες: ως το “Καλύτερο Γιαούρτι” και ως το “Καλύτερο Γαλακτοκομικό Σνακ”.

 

Τα προϊόντα της εταιρείας διακρίθηκαν ανάμεσα σε συμμετοχές 20 χωρών σε 19 κατηγορίες, με κριτήριο πως απαντούν στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και δίνουν μία νέα πνοή στην κατηγορία του γιαουρτιού.

Τα  DεLTα MiniMeals είναι μία σειρά γιαουρτιών που στηρίζεται στον συνδυασμό του στραγγιστού γιαουρτιού με 2% λιπαρά και μιας σειράς ελληνικών γεύσεων, μαζί με overcup που περιέχει Κρητικά κριθαρένια παξιμαδάκια και κουταλάκι. Η πρόταση αποτελεί ένα πρακτικό, υγιεινό και γευστικό μίνι γεύμα με χαμηλά λιπαρά και σάκχαρα, αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Οι χαρακτηριστικές γεύσεις στις οποίες κυκλοφορούν είναι:

  • Αγγούρι με μυρωδικά.
  • Πράσινες, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές.
  • Συστατικά της ελληνικής σαλάτας (ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμύδι).
  • Πράσινη ελιά, βασιλικός και κάπαρη.

Τα  DεLTα MiniMeals παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τροφίμων SIAL, τον Οκτώβριο του 2016, όπου προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση και λανσαρίστηκαν στην Ιταλία στα μέσα Ιουνίου το 2017 με πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να ακολουθούν άμεσα.

Θυμίζουμε οτι πέρυσι το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στο διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016 , απέσπασε η ελληνική start-up εταιρία Longevity Diet Foods και συγκεκριμένα το προϊόν της YoguDiet 2% το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

You might also like