Νέο εργοστάσιο τυροκομικών για τη Fonterra στην Αυστραλία

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ ανασταίνει το εργοστάσιο που είχε καεί το 2014.

Η Fonterra, ο γαλακτοκομικός γίγαντας της Αυστραλίας, άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής τυριών στην Αυστραλία, για να αντικαταστήσει την προηγούμενη εγκατάσταση της εταιρείας η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το 2014.

 

Το εργοστάσιο το οποίο κόστισε σχεδόν 100 εκατ. ευρώ (περίπου 140 εκατ. δολάρια), βρίσκεται στο Stanhope, στην επαρχία της Βικτώρια κι έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 1,3 εκατ. λίτρων γάλακτος καθημερινά.

Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο τυροκομίας στο Stanhope, σηματοδοτεί την επιστροφή της πλήρους παραγωγής στην περιοχή, τρία χρόνια μετά την καταστροφή που υπέστη το προηγούμενο εργοστάσιο από πυρκαγιά.

Τα εγκαίνια του εργοστασίου πραγματοποίησε η Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Jaala Pulford. Η πολιτικός τόνισε στο χαιρετισμό της  ότι η κατασκευή του νέου εργοστασίου ενίσχυσε την τοπική οικονομία με πάνω από 30 εκατ. δολάρια και δημιούργησε περίπου 30 νέες θέσεις εργασίας. Αναφέρθηκε ασφαλώς και στην κτηνοτροφική κοινότητα  του Stanhope και της βόρειας Βικτώριας συνολικά, η οποία αποτελεί τον κύριο προμηθευτή του εργοστασίου.

Η κατασκευή διήρκεσε 18 μήνες, για να στηθεί το έργο έπεσαν 7.500 τόνοι σκυροδέματος, μεταφέρθηκαν περίπου 80 εμπορευματοκιβώτια νέου εξοπλισμού και πάνω από 200 εργολάβοι εργάστηκαν συνολικά 330.000 ανθρωποώρες για την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής τυριού.

Η Αυστραλή Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Jaala Pulford, εγκαινιάζει το νέο εργοστάσιο τυροκομικών της Fonterra, στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Επένδυση σχεδόν 100 εκατ. ευρώ.

 

Με το βλέμμα στην Άπω Ανατολή

Το νέο εργοστάσιο, προσανατολισμένο στην παραγωγή μοτσαρέλας, αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να διατηρήσει την ηγετική θέση της στην Αυστραλία αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στην Κίνα και την Ιαπωνία, δύο χώρες στις οποίες παρουσιάζεται αυξημένη κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον John Wilson, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, η αγορά του τυριού της Κίνας εκτιμάται σε περίπου 4,6 δισ. δολάρια και αυξάνεται με ρυθμό 4% σε ετήσια βάση. Στην Ιαπωνία, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας τυροκομικών στον κόσμο (και η Αυστραλία ο πρώτος της προμηθευτής), η αξία της τυροκομικής αγοράς αυξάνεται κατά 3% σε ετήσια βάση.

Η Fonterra είναι ένας γαλακτοκομικός κολοσσός για την Αυστραλία (η αγορά τυριού της οποίας έχει αξία περίπου 2 δισ. δολάρια) και κατέχει ηγετική θέση στα τυροκομικά προϊόντα, στην επαγγελματική αγορά γαλακτοκομικών ενώ είναι ένας από τους κύριους εξαγωγείς γαλακτοκομικών πρώτων υλών και προϊόντων.

Φωτογραφίες: www.fonterra.com

You might also like