Κλείνει το εργοστάσιο παγωτού της Froneri Hellas στον Ταύρο

Ζημιογόνος η εταιρεία, αναδιοργανώνεται. Πάνω από 100 οι άνεργοι.

Μόλις μια εμπορική σαιζόν έζησε στην Ελλάδα το εταιρικό σχήμα Froneri Hellas, το οποίο είχε δημιουργήσει η Nestle για τη διακίνηση των παγωτών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο στον Ταύρο χωρίς να αποσύρεται από την ελληνική αγορά παγωτού. Άνεργοι πάνω από 100 εργαζόμενοι.

 

Δεν πρόλαβε καλά καλά να συστήσει την πολυεθνική εταιρεία Froneri και να δημιουργήσει την εδώ θυγατρική και ο πολυεθνικός όμιλος της Nestle αναγκάστηκε να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής στον Ταύρο και να αποσυρθεί, τουλάχιστον σε παραγωγικό επίπεδο,  από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά στην οποία μάλιστα διαθέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι η χρήση της ήταν ζημιογόνα, διακηρύσσει όμως ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την ελληνική αγορά. Το εργοστάσιο που κλείνει ανήκε στη ΔΕΛΤΑ και είχε περάσει στη Nestle, όταν η δεύτερη είχε εξαγοράσει τη ΔΕΛΤΑ Παγωτά.

Η ανακοίνωση της Froneri Hellas έχει ως εξής

«Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas. Σταθερός στρατηγικός στόχος της Εταιρίας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η Εταιρία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η Εταιρία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει:

  • στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς
  • στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς
  • στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η Εταιρία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική  ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη  για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα  προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης  στην αγορά, για όσους το επιθυμούν”.

Θυμίζουμε οτι η Froneri προέκυψε πέρυσι το φθινόπωρο μετά την εξαγορά από τη Nestle της βρετανικής παγωτοβιομηχανίας R & R. Πρόκειται για ένα εταιρικό σχήμα με παρουσία σε πολλές αγορές του κόσμου στο οποίο οι δύο εταιρείες συμμετέχουν ισομερώς.

Δείτε το δημοσίευμα για την ίδρυση της Froneri εδώ.

You might also like