Η ομάδα του ΕΜΠ / Σχολή Χημικών Μηχανικών διεκδικεί με το Avoyog το Ecotrophelia Εurope 2017

Στο Λονδίνο θα δοθεί το βραβείο του καλύτερου νέου καινοτόμου προϊόντος διατροφής.

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο Λονδίνο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών εύχεται καλή επιτυχία στην ομάδα του ΕΜΠ / Σχολή Χημικών Μηχανικών, που αναδείχθηκε νικήτρια στον φετινό εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA με το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά.

 

Η ελληνική αποστολή διαγωνίζεται μαζί με 15 ομάδες φοιτητών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις 21 & 22 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», διεκδικώντας άλλη μια διάκριση σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό εκτός από τα 3 βραβεία και το βραβείο «Καινοτομίας» που απονέμονται, θεσπίστηκε φέτος ένα ακόμη βραβείο, με τίτλο «Communication Strategy», για το προϊόν εκείνο που η παρουσίασή του θα ξεχωρίσει για τον τρόπο που προσεγγίζει τους καταναλωτές. Το βραβείο θα απονεμηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Food4Growth και έχει στόχο τη βελτίωση  των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, που σχετίζονται με την καινοτομία.

Ο Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή του ΕΜΠ / Σχολή Χημικών Μηχανικών, εξέφρασε τις ευχές όλων για μια διάκριση και τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι για την ελληνική συμμετοχή η οποία με πάθος και σκληρή ομαδική δουλειά δημιούργησε ένα πραγματικά εντυπωσιακό προϊόν». Και συνέχισε τονίζοντας: «Όπως είναι γνωστό, στόχος του διαγωνισμού “Ecotrophelia”, που έχει γίνει πλέον θεσμός στη χώρα μας, είναι να προβληθεί η δυναμική του χώρου μας στο εξωτερικό και να συμβάλλει στην ώθηση της Βιομηχανίας μας, μέσα από την ευρηματικότητα και το δημιουργικό πνεύμα των συμμετεχόντων. Όραμα του ΣΕΒΤ είναι η χώρα μας να βρει ξανά τον δρόμο προς την ανάπτυξη, να ευδοκιμήσουν η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα».

Δείτε το σχετικό άρθρο του Dairy News για το προϊόν.

You might also like