Συνέδριο Αγροτεχνολογίας: «Κλιματική Αλλαγή: Προκλήσεις και Προσαρμογή»

Στο Perrotis College, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Το αδιαμφισβήτητο και επιταχυνόμενο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κεντρικός ομιλητής (15:15) θα είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Βασίλης Κόκκαλης.

Το απόγευμα (18:30) αναμένεται να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ στις 17:30 θα κάνει εισήγηση με τίτλο «Κλιµατική αλλαγή και ελαιοπαραγωγή- ∆ιαχειριστικές πρακτικές στις νέες συνθήκες», ο Σύµβουλος Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης της Αµερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κωνσταντίνος Ζουκίδης.

Το συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη προτάσεων περιορισμού των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.  Η ανάπτυξη κι αποδοχή των νέων τεχνολογιών, η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης υδάτων, αγρών και ζωικού κεφαλαίου και η θεσμική σχεδίαση και υλοποίηση κατάλληλων μέτρων, μπορούν να καταστήσουν ευκολότερη την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου: 6AGRO_Agenda

You might also like