Με κεντρική συνέντευξη του Παύλου Σατολιά, προέδρου του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, καθώς και με πολυσέλιδο αφιέρωμα για την γαλακτοκομία και την τυροκομία στα Κυκλαδονήσια, κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος του κλαδικού συνδρομητικού περιοδικού Dairy News, το οποίο εκδίδει η εταιρεία omind creatives.
Δείτε τα αναλυτικά περιεχόμενα.
ΝΕΑ
8 Τα νέα της ελληνικής αγοράς
22 Παγκόσμια γαλακτοκομικά νέα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24 Νέος νόμος για την αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος στα γαλακτοκομικά
28 Η εμπορική συμφωνία CETA μεταξύ Καναδά- Ε.Ε.
30 Ετοιμάζεται ο νέος ΕΛΓΟ- Δήμητρα
31 Αν αναμονή Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
32 Τυροκομικά στις λαϊκές αγορές- ο νέος νόμος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
36 Παύλος Σατολιάς, Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
38 Ομάδες παραγωγών και χρηματοδότηση
39 Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις- παράταση αιτήσεων για αδειοδότηση
40 Το πρόβλημα της ευλογιάς προβάτων στη Λέσβο
ΑΦΙΕΡΩΜΑ| Γαλακτοκομία & Τυροκομία στις Κυκλάδες
42 Τυροκομική πραγματικότητα στις Κυκλάδες: πόσοι και τι παράγουν
46 Συνέντευξη: Πασχάλης Συρίγος, Ομοσπονδία Συλλόγων
47 Συνέντευξη: Γιάννης Ρούσσος, Επιμελητήριο Κυκλάδων
48 Συνέντευξη: Μιχάλης Βερνίκος, ΕΑΣ Νάξου
49 Συνέντευξη: Θοδωρής Κουκάς, Τυροκομείο Μυκόνου
50 Αποστολή Σίφνος: Μιλούν στο Dairy News οι κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι Γιάννης Καλογήρου, Γιάννης Μαστρόκαλος, και Νικόλας Φραντζέσκαρος
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
54 Νέο τυροκομείο εγκαινίασε στον Έβρο η τοπική συνεταιριστική Θρακών Αμνός
56 Οι νικητές της Ecotrophelia επιστρέφουν στην Ελλάδα.
58 H Prognosis Biotech στο World Dairy Summit 2017, στο Μπέλφαστ
60 Σταύρος Ζαρζώνης (άρθρο):Η Ωρίμανση των Τυριών- Βιοχημική Πανδαισία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
62 Waste Water Treatment & επεξεργασία τυροκομικών αποβλήτων: Άρθρο του Νικόλαου Xριστόπουλου
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
66 Kapelis Packaging (άρθρο): Μηχανές θερμοδιαμόρφωσης- πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
70 Λανσαρίσματα νέων γαλακτοκομικών & τυροκομικών προϊόντων
ΒΙΒΛΙΟ
72 Γιώργος Καραγιάννης: “Φτιάχνω μόνος μου παγωτά και γρανίτες”, Εκδόσεις Ψύχαλου