Σε αναβρασμό ο Τύρναβος, περιμένει Αποστόλου για ‘εξηγήσεις’

Σύσκεψη κτηνοτρόφων που βλέπουν με απόγνωση τις τιμές να πέφτουν…

Πανθεσσαλική σύσκεψη κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο το Σάββατο 21 Απριλίου, με σκοπό οι παραγωγοί της περιοχής να συντονίσουν τις δράσεις τους αναφορικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στη Λάρισα στις 3 Μαΐου.

 

Εκείνη την ημέρα, ο υπουργός θα βρίσκεται στη Λάρισα για να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο συνέδριο του Economist για την αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ  κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση τους τελευταίους μήνες, θέλουν από τον υπουργό λύσεις στα δύο καυτά προβλήματά τους: την πτώση των τιμών στο γάλα και τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες αναγκάζονται να πουλήσουν τα αμνοερίφια, παρά το γεγονός ότι η φετινή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει ανακοινωθεί.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη κτηνοτρόφων, θεσμικών φορέων και αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τύρναβο, το Σάββατο 21 Απριλίου. Φωτογραφία Γιάννης Παιδής, για το www.paidis.com.

 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, δήμαρχοι από την ευρύτερη περιοχή καθώς και κτηνοτρόφοι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.paidis.com, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας, υποστήριξε ότι η  πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα και στα αμνοερίφια είναι τέτοια που σε λίγο διάστημα δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στην Ελλάδα.

«Δεν πάει άλλο, έρχεται η καταστροφή μας. Η ανυπαρξία ελέγχων από τον ΕΛΟΓΑΚ έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο και αφού δεν μπορεί η κυβέρνηση και ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνουν ελέγχους ας αφήσουν εμάς μέσω της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας που δεν μας δίνουν έγκριση να κάνουμε ελέγχους. Καθημερινά μας παίρνουν τηλέφωνο κτηνοτρόφοι για μειώσεις στις τιμές του γάλακτος και τώρα τελευταία ακούμε τυροκόμους να παρατάνε γάλατα κτηνοτρόφων. Αν αυτό δεν είναι καταστροφή τι είναι;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παλάσκας.

Στη συνέχεια χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης που τόνισε ότι ο δήμος θα είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα του κλάδου, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήραν οι βουλευτές Παν. Βράντζα, Μ.  Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Γ. Κασαπίδης, Κ. Μπαργιώτας, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Κατσιαντώνης.


Το Dairy News βρέθηκε πρόσφατα στον Τύρναβο στο πλαίσιο ρεπορτάζ κι έχει καταγράψει τις απόψεις κορυφαίων παραγόντων για την τυροκομία της περiοχής. Πλήρες ρεπορτάζ στο επόμενο τεύχος του περιοδικού- σε λίγες ημέρες.

You might also like