Η Τυροκομική Μεσσήνης στην Dairy Expo 2018

Η πολυβραβευμένη εταιρεία διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της.

Μια σημαντική τυροκομική εταιρεία που εκπροσωπεί επάξια την Πελοπόννησο αλλά οι φιλοδοξίες την ξεπερνούν, αναμένεται να παρουσιάσει τα προϊόντα και τη συνολική δραστηριότητά της στην επερχόμενη Dairy Expo 2018. Είναι η Τυροκομική Μεσσήνης.

 

Η ιστορία της  επιχείρησης  ξεκινάει το 1950 όταν ο Γιώργος και η Γεωργία Πετροπούλου ξεκινούν να τυροκομούν για να καλύψουν τις ανάγκες του παραδοσιακού τους παντοπωλείου. Το 1965 μεταφέρεται στη θέση “Παναγίτσα” στο Μαυρομμάτι Παμίσου στην Μεσσήνη. Η ενασχόληση της δεύτερης και τρίτης γενιάς άνοιξε το δρόμο για την επέκταση της παραγωγής από το χωριάτικο ως τότε τυρί (έναν τύπο Σφέλας) στη Φέτα, τη Σφέλα, το Γίδινο Τυρί, τη Γραβιέρα, το Κεφαλοτύρι, τη Μυτζήθρα, το Ανθότυρο, το Παραδοσιακό Γιαούρτι και τα Επιδόρπια Κρέμας.


Τα προϊόντα της Τυροκομική Μεσσήνης έχουν αποσπάσει συνολικά 19 βραβεία από σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από τις αρχές του 2010 η Τυροκομική Μεσσήνης μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, όπου μέσα σε ένα περιβάλλον που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές εξακολουθεί να παράγει τα εξαιρετικά τυριά της.

Σήμερα με το ίδιο μεράκι και την εμπειρία τριών γενιών που μετρούν πάνω από 60 χρόνια παρουσίας,  η “Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ. Πετρόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.Τ.” έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού στη Νότια Πελοπόννησο και επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αχαΐας, Αττικής και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον η εταιρεία έχει ξεκινήσει κι εξαγωγές προϊόντων της στο εξωτερικό με στόχο να τις επεκτείνει.

Η Τυροκομική Μεσσήνης είναι η μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα στο νομό Μεσσηνίας καθώς απασχολεί συνολικά 36 άτομα προσωπικό, συνεργάζεται από πάνω από 150 κτηνοτρόφους οι οποίοι συνεργάζονται χρόνια με την εταιρία και πληρούν αυστηρά κριτήρια, συγκεντρώνοντας συνολικά 2.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ετησίως.

 

 

You might also like