Έρχονται Διεπαγγελματική Φέτας κι έλεγχοι γάλακτος

Ο υπουργός ΥπΑΑΤ Στ. Αραχωβίτης στην εκδήλωση του ΣΕΒΕΚ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σε δηλώσεις του χθες βράδυ, στο περιθώριο της μεγάλης εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος στο Hilton, ανακοίνωσε ότι η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας βρίσκεται πλέον στην τελική φάση της σύστασής της.

 

Όπως ανέφερε τα όποια προβλήματα που υπήρχαν ανάμεσα στους συνεταιριστές και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας έχουν ήδη ξεπεραστεί. Ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, δήλωσε όμως ότι αυτή δεν είναι μια υπόθεση ‘έξι μηνών’.

Όσο αφορά την Υπουργική Απόφαση, για τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς γάλακτος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα, παραδέχτηκε όμως ότι εξετάζονται αυτή τη στιγμή ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως το ρόλο που θα έχουν στην όλη διαδικασία τρίτα υπουργεία και φορείς- δεν έχει δηλαδή ξεκαθαριστεί αν θα χρειαστεί κοινή υπουργική απόφαση για να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Ασφαλώς η μεγάλη είδηση της βραδιάς ήταν η επιχειρούμενη από τον ΣΕΒΕΚ προσπάθεια για την αναγνώριση του ελληνικού γύρου ως προϊόν Ε.Π.Ι.Π. «Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν», αλλά και η ίδρυση Ελληνικού Ινστιτούτου Επεξεργασίας Κρέατος, δύο πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε στους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ Εμμανουήλ Δομαζάκης.

Φωτογραφία: Πάνος Κατσαχνιάς.

You might also like