Σημαντική διάκριση για την Κική Ζηνοβιάδου του Perrotis College

Πρέσβειρα της 'Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Εναρμόνισης' για την ασφάλεια τροφίμων.

Η καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Perrotis College “New Food Product and Business Development“, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου διορίστηκε – κατόπιν αξιολόγησης – ως Πρέσβειρα της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Εναρμόνισης ενός έγκριτου οργανισμού για την ασφάλεια των τροφίμων.

 

Η Πρωτοβουλία Παγκόσμιας Εναρμόνισης (Global Harmonization Initiative – GHI) είναι ένα διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο μεμονωμένων επιστημόνων και επιστημονικών οργανώσεων που συνεργάζονται για την προώθηση της εναρμόνισης των παγκόσμιων κανονισμών και νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων.

Ιδρύθηκε το 2004 ως κοινή δραστηριότητα του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT) της Διεθνούς Διεύθυνσης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (EFFoST). Τα μέλη του εργάζονται για την προώθηση της εναρμόνισης των παγκόσμιων κανονισμών και νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων μέσω σωστής επιστήμης.

Ο στόχος του GHI είναι να επιτευχθεί η συναίνεση σχετικά με την επιστήμη που αποτελεί τη βάση των κανονισμών και της νομοθεσίας για τα τρόφιμα ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και υγιεινών προϊόντων διατροφής για όλους τους καταναλωτές.

Η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου είναι η τρίτη Ελληνίδα πρέσβειρα που διορίστηκε από τον οργανισμό. Οι άλλοι δύο Έλληνες πρεσβευτές είναι οι καθηγητές Πέτρος Ταούκης και Μαγδαληνή Κροκίδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Στην κεντρική φωτογραφία, η Κική Ζηνοβιάδου κατά την Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, στην Dairy Expo του 2016.

You might also like