Η Φάρμα Μαλτέζος και τα chèvres τυριά της, στη DAIRY EXPO 2018

Ο Λάζαρος Μαλτέζος, η Φάρμα Μαλτέζος και τα εξαιρετικά προϊόντα της θα βρίσκονται στην DAIRY EXPO 2018, τη μεγάλη έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δίπλα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στα Σπάτα Αττικής.

 

Στην πανέμορφη Εύβοια, στο χωριό Στύρα, σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού, δημιουργήθηκε η Φάρμα Μαλτέζος μια πρωτότυπη φάρμα κατσικιών που αριθμεί περίπου 500 ζώα με δυνατότητα ανάπτυξης σε 2.000 ζώα.

Εγκατεστημένη εκεί από το 1989, δίπλα στις ακτές του νότιου Ευβοϊκού, σε ιδιόκτητο αγρόκτημα 50 στρεμμάτων, που περιβάλλεται από 1.500 περίπου στρέμματα ιδιόχρηστα βοσκοτόπια, η Φάρμα Μαλτέζος αποτελεί το πρωτοποριακό και καινοτόμο όραμα του ιδρυτή και εμπνευστή της Λάζαρου Μαλτέζου. Προερχόμενος από οικογένεια με μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση, παρότι ο ίδιος μαθηματικός, μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας απ’ όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.


O τυροκόμος Λάζαρος Μαλτέζος.

Στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Φάρμα Μαλτέζος λειτουργεί το τυροκομείο, όπου φτιάχνονται τα περίφημα γαλλικά τυριά chèvres (σεβρ). Τα chèvres είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές τυριών στην Γαλλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, τυριά πολύ νόστιμα και υγιεινά με βελούδινη υφή και εκλεπτυσμένη γεύση.

Για να το πετύχει αυτό, ο Λάζαρος Μαλτέζος, δημιουργός της φάρμας, διάλεξε τις καλύτερες ράτσες κατσικιών Μούρθια και Δαμασκού, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την πολύ μεγάλη γαλακτοπαραγωγική τους ικανότητα.


Όραμα της Φάρμα Μαλτέζος είναι η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων μέσα σε μια άρτια και σύγχρονη μονάδα παραγωγής με την επεξεργασία 100% τοπικού ελληνικού γάλακτος. Όλα τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα ελληνικά και τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP/ISO 22000).

Φάρμα Μαλτέζος Ι.Κ.Ε./  Άγιος Ιωάννης, 34015 Στύρα Ευβοίας/ τηλ.: 6986404662

website: www.maltezosfarm.gr

email: [email protected] 

facebook: Φάρμα Μαλτέζος

 

 

You might also like