Η ευρωπαϊκή γαλακτοβιομηχανία παρακολουθεί το Brexit

Θετικά αποτιμάται η μέχρι σήμερα πορεία της βρετανικής εξόδου.

Στο Δουβλίνο συνεδρίασε πρόσφατα η European Dairy Association (EDA) προκειμένου να συζητήσει τα της βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. και ο πρόεδρός της Michel Nalet αναγνώρισε την προσπάθεια και των δύο διαπραγματευτικών ομάδων να καταλήξουν σε μια συμφωνία απόσυρσης.

 

«Η ευρωπαϊκή γαλακτοβιομηχανία έχει αναπτυχθεί πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το νησί της Ιρλανδίας, αλλά ισχύει και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την είδηση ​​ότι οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τη συμφωνία αποχώρησης και σχετικά με την πολιτική δήλωση σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα και από τις δύο πλευρές να αποφύγουν την ‘μη- συμφωνία’ και να εξασφαλίσουν την πιο στενή  δυνατή μελλοντική εμπορική σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τώρα προσβλέπουμε από τους ηγέτες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου να υπογράψουν τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό στη συνέχεια να οδηγηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και τη Βουλή του Ηνωμένου Βασιλείου για να την κυρώσουν» δήλωσε ο Michel Nalet, στο πλαίσιο των εργασιών της EDA στο Δουβλίνο.

Ο Γάλλος Michel Nalet, πρόεδρος της European Dairy Association.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της EDA, ο οποίος παρακολουθεί με …κομμένη την ανάσα όπως όλοι οι παράγοντες της γαλακτοβιομηχανίας της διαδικασίες του Brexit κι επιθυμεί να αποφευχθούν οι κάθε είδους αποκλεισμοί και ο περιορισμός του εμπορίου: «Είναι προς το συμφέρον της γαλακτοκομικής βιομηχανίας και των πολιτών, τόσο στην Ένωση, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή η συμφωνία απόσυρσης να εξασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Καλούμε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και από τις δύο πλευρές να ενεργήσουν υπεύθυνα».

You might also like