Νέα εξαγορά της FrieslandCampina στις ΗΠΑ

Έκανε δική της την παραγωγική κι εμπορική Best Cheese Co.

Μετά την εξαγορά της αμερικανικής εισαγωγικής/ εμπορικής επιχείρησης Jana Foods, στην οποία προέβη μέσα στο Δεκέμβριο του 2018, η FrieslandCampina προχώρησε σε ακόμα μια εξαγορά λίγο πριν εκπνεύσει η προηγούμενη χρονιά. Εξαγόρασε μια σημαντική αμερικανική εταιρεία στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων, την Best Cheese Corporation USA, πιστοποιώντας με την κίνηση αυτή ότι το ενδιαφέρον της για την αμερικανική αγορά παραμένει έντονο.

 

Η Best Cheese Corporation USA με έδρα το Westchester της Νέας Υόρκης, είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας της Uniekaas® Specialty Dutch Cheese στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά από το 1995. Η Uniekaas ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν ένας μικρός συνεταιρισμός παρασκευαστών τυριών στην Ολλανδία ένωσε τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις και τους πόρους για την παρασκευή και διανομή εκλεκτών τυριών.

Από εκείνη την κοινή προσπάθεια προέκυψε στη συνέχεια  μια σημαντική εταιρεία στην ολλανδική τυροκομική αγορά, που ειδικεύεται  στο τυρί Gouda από γάλα αγελάδας, κατσίκας ή προβάτου. Η Best Cheese εισάγει και διανέμει εξαιρετικής ποιότητας τυριά όπως Parrano, Robusto, Melkbus και διάφορες ποιότητες Gouda από αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα.

Εκτός από την αντιπροσώπευση ολλανδικών τυριών στις ΗΠΑ, η Best Cheese Corporation USA είναι και η ίδια παραγωγός τυριών καθώς διαθέτει ιδιόκτητη  φάρμα. Η Coach Farm με έδρα  το Pine Plains της Νέας Υόρκης παράγει γάλα, τυριά και κρέμα γάλακτος τα οποία διαθέτει στο οργανωμένο μεγάλο λιανεμπόριο, σε τοπικούς λιανοπωλητές και ειδικά καταστήματα τυριών.

Η Coach Farm στο Pine Plains (Νέα Υόρκη) παράγει γάλα, τυριά και κρέμα γάλακτος για την Best Cheese.

 

«Ως μέρος της  νέας στρατηγικής μετασχηματισμού της εταιρείας μας, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην παροχή των καλύτερων προϊόντων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Roel van Neerbos, πρόεδρος της FrieslandCampina Consumer Dairy και πρόσθεσε ότι  «Η Αμερική  αποτελεί πεδίο  για στρατηγική ανάπτυξη για εμάς. Με την εξαγορά της Best Cheese και της Jana Foods θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την τυροκομική μας δραστηριότητα στην περιοχή».

«Ο συνδυασμός της θέσης που κατέχει η Best Cheese στις ΗΠΑ ως ένας καθιερωμένος προμηθευτής τυριών για την εσωτερική αγορά και η δύναμη που διαθέτει η FrieslandCampina ως η μεγαλύτερη δύναμη στη χώρο του ολλανδικού τυριού, θα αναβαθμίσει την ήδη σημαντική θέση που κατέχουμε με τη διάθεση μαρκών όπως οι  Parrano, Robusto και Melkbus» δήλωσε ο Willem Jan Rote, πρώην πλέον ιδιοκτήτης της Best Cheese.

Όπως και η Jana Foods η οποία εξαγοράστηκε πριν μερικές εβδομάδες, έτσι και η Best Cheese Corporation USA θα ενταχθεί κάτω από την επιχειρηματική ομπρέλα της FrieslandCampina Consumer Dairy USA.

You might also like