Αυτό το Σαββατοκύριακο η ‘Γιορτή Τυροκομίας Βλάστης’

Το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου, στη Βλάστη του νομού Κοζάνης

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση για τη Φέτα στην Ελασσόνα, στην περιφέρεια όμως το ενδιαφέρον για τα τυροκομικά προϊόντα συνεχίζει να παραμένει υψηλό κι έτσι, οι εκδηλώσεις δεν λείπουν. Όπως η ‘Γιορτή Τυροκομίας Βλάστης’.

 

Τη δυνατότητα στο κοινό να δοκιμάσει τα ξακουστά και υψηλής ποιότητας, τοπικά προϊόντα της Βλάστης (ορεινό χωριό στην Εορδαία του νομού Κοζάνης και ιστορικό κεφαλοχώρι στην τυροκομία της περιοχής), θα δώσουν οι τοπικοί παραγωγοί, το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα προϊόντα των τυροκόμων της Βλάστης, ενώ στη γιορτή θα υπάρχει δωρεάν φαγητό, τσίπουρο και κρασί.

Επίσης, θα διεξαχθεί ενημερωτική ημερίδα για τη Γαλακτοκομική Σχολή της Βλάστης, ενώ τη γιορτή θα πλαισιώσουν μουσικά οι «Άρχοντες». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης. Αξίζει να σημειώσουμε οτι στη Βλάστη πραγματοποιείται κι άλλη μια σημαντική εκδήλωση, η γουρνοχαρά (σφαγή χοιρινού). Φέτος η 13η ‘Γουρνοχαρά’ θα πραγματοποιηθεί  στις 7 Σάββατο και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

You might also like