(Ξανα)Κέρδισε η Κύπρος το χαλλούμι στη Μεγάλη Βρετανία

Δικό της –και πάλι- το εμπορικό σήμα του προϊόντος, ύστερα από το 'λάθος' του 2018

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πληροφορίες από την Κύπρο, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μεγάλη Βρετανία έγινε δυνατό να ανακτήσει το νησί το εμπορικό σήμα ‘χαλλούμι’ το οποίο είχε χάσει εδώ και περίπου δύο χρόνια στη βρετανική αγορά, εξαιτίας ολιγωριών των κυπριακών αρχών και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Εμπορίου που δεν είχε φροντίσει να το κατοχυρώσει μέσα στις τότε προβλεπόμενες ημερομηνίες.

 

Το θετικό γεγονός αποκάλυψε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, ο υπουργός δήλωσε σχετικά:  «Διορθώσαμε εκείνο το σοβαρό λάθος που έγινε, όταν το υπουργείο δεν είχε υποβάλλει αίτηση για επανεγγραφή του προϊόντος και στις 31 Ιανουαρίου η μάχη κερδήθηκε. Κάτι που ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα πνευματικής ιδιοκτησίας της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή την φορά ευτυχήσαμε το αποτέλεσμα να είναι υπέρ μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται άμεσα  να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ακριβώς για να συντονιστούν ενέργειες προκειμένου το χαλλούμι να ανακτήσει και πάλι τη θέση του στη βρετανική αγορά.

You might also like