Διήμερο ενημέρωσης από Milkplan & Lely Center Thessaloniki  

Για τους γαλακτοπαραγωγούς και τη «φάρμα του μέλλοντος»

Η Milkplan και το Lely Center Thessaloniki παρουσίασαν λύσεις  για τη «φάρμα του μέλλοντος»: βιώσιμη, σχεδιασμένη με επίκεντρο την αγελάδα και την εύκολη διαχείριση, σε μία ενημερωτική 2ημερίδα η οποία έλαβε χώρα 3 & 4 Μαρτίου 2020, στο Λαγκαδά Θεσ/νίκης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλαος Ημερίδης, παρουσίασε το όραμα της Milkplan και της Lely για το μέλλον της αγελαδοτροφίας. Εστιάζοντας στην ευημερία της αγελάδας, του κτηνοτρόφου, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος,παρουσιάστηκαν οι πλέον καινοτόμες λύσεις που παρέχουν οι εταιρείες:

  • το Lely Astronaut A5 σηματοδοτεί ορόσημο στη ρομποτική αρμεγή για μια φάρμα με υγιείς και χωρίς άγχος αγελάδες, που σημαίνει ακόμα περισσότερο γάλα.
  • τον ρομποτικός ενσιροδιανομέας Lely Vector που φροντίζει για την καλύτερη διατροφή των γαλακτοπαραγωγών και κρεοπαραγωγών βοοειδών.
  • Την ομάδα υποστήριξης FMS (Farm Management Support) η οποία είναι ένα νέο concept service και υποστήριξης από την Lely που καθιστά τη Lely ταυτόχρονα συνεργάτη, προμηθευτή, τεχνικό service και σύμβουλο της φάρμας.
  • το concept DairyXL είναι η ολοκληρωμένη λύση της Lely για τις μεγάλες μονάδες, με περισσότερα από 400 αρμεγόμενα ζώα. Συνδέοντας τους ανθρώπους, την τεχνολογία και τα ζώα οι εκτροφές παράγουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα γάλακτος με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
  • τις λύσεις κτηνοτροφικού εξοπλισμού της Milkplan (θέσεις ανάπαυσης, στρώματα νερού, τάπητες, κλειδιά) που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την υγεία και την ευημερία των ζώων
  • τις λύσεις αερισμού και δροσισμού της ιταλικής εταιρείας CMP για γρήγορα αποτελέσματα αύξησης της γαλακτοπαραγωγής.

Πάνω από 60 κτηνοτρόφοι παρευρέθηκαν και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, να συμμετέχουν σε εποικοδομητικές συζητήσεις για την ανάπτυξη των μονάδων τους. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Milkplan και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

 

You might also like