Ζωοτροφές & Συμπληρώματα: Πανόραμα της αγοράς

Το Dairy News παρουσιάζει εταιρείες που εξυπηρετούν τον Έλληνα κτηνοτρόφο

Το Dairy News παρουσιάζει ένα μικρό, ενδεικτικό κι –ελπίζουμε- χρήσιμο κατάλογο προϊόντων της κατηγορίας Ζωοτροφές & Συμπληρώματα, στον οποίο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας. Ευχαριστούμε τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Dairy News κι επιφυλασσόμαστε για μια ακόμα πιο διεξοδική παρουσίαση του κλάδου σε επόμενο αφιέρωμά μας.

 

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ | Original XP

Η Original XPείναι ένα φυσικό προϊόν ζύμωσης που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη ζωοτροφών για μηρυκαστικά. Αποτελείται από πολυάριθμους ωφέλιμους μεταβολίτες μαζί με β-γλυκάνες και μαννάνες για την ενίσχυση της υγείας και της απόδοσης των ζώων. Αυτοί οι μεταβολίτες που περιέχονται στην Original XP ενισχύουν τη θωράκιση της πεπτικής υγείας ισορροπώντας τη μικροβιακή χλωρίδα και βελτιστοποιώντας το περιβάλλον εντός της μεγάλης κοιλίας. Η πρεβιοτική τύπου δράση της Original XP προάγει την υγιή ισορροπία των βακτηρίων της μεγάλης κοιλίας και βελτιστοποιεί τη λειτουργία της. Μηχανισμός δράσης:Τρέφει τους μικροβιακούς πληθυσμούς της μεγάλης κοιλίας με το να αυξάνει το επίπεδο των θρεπτικών συστατικών που προέρχονται από το σιτηρέσιο. Οι ακμάζοντες μικροβιακοί πληθυσμοί που προκύπτουν μετατρέπουν πληρέστερα τις ζωοτροφές σε θρεπτικά συστατικά και έτσι βελτιστοποιούν την απόδοση της μεγάλης κοιλίας.

Πέντε βασικά πλεονεκτήματα: 1. Αυξάνει τον αριθμό των σημαντικών μικροβίων της μεγάλης κοιλίας 2. Σταθεροποιεί το περιβάλλον της μεγάλης κοιλίας 3. Βελτιώνει την πεπτικότητα στη μεγάλη κοιλία και σε όλο τον πεπτικό σωλήνα 4. Αυξάνει την παραγωγή πτητικών λιπαρών οξέων 5. Αυξάνει την παραγωγή μικροβιακής πρωτεΐνης

 Άγιος Αθανάσιος, Θεσσαλονίκη/ www.agroktinotrofiki.gr


BIOGRECO | Αξιόπιστος συνεργάτης στις βιολογικές ζωοτροφές

Η BIOGRECO AE είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση η οποία πρώτη  παρουσίασε πιστοποιημένο νωπό βιολογικό κοτόπουλο (2002) και έκτοτε είναι η μεγαλύτερη παραγωγός  βιολογικών κοτόπουλων ενώ διαθέτει και το μεγαλύτερο εργοστάσιο αποκλειστικά βιολογικών ζωοτροφών. Πρόκειται για υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής βιολογικών ζωοτροφών η οποία καλύπτει τις ανάγκες των πτηνοτροφικών μονάδων της BIOGRECO, αλλά και πληθώρα βιολογικών εκμεταλλεύσεων με αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους και πτηνά, σε όλη την Ελλάδα. Εξαγωγές πραγματοποιούνται στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πρώτες ύλες προέρχονται από πιστοποιημένους παραγωγούς βιολογικών ζωοτροφών, με τους οποίους διατηρεί πολυετή συνεργασία. Η εταιρεία πραγματοποιεί σε σταθερή βάση επιπλέον χημικές αναλύσεις, προκειμένου να είναι σίγουρη για την ποιότητα τους. Το επιστημονικό προσωπικό της, ασχολούμενο αποκλειστικά με τη διατροφή βιολογικά εκτρεφόμενων ζώων και πτηνών, είναι σε θέση να προτείνει λύσεις οι οποίες αφενός ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των κανονισμών της Ε.Ε., αφετέρου είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε μονάδας.

Έτσι,  εξασφαλίζεται υψηλή παραγωγικότητα, υγεία των ζώων και των πτηνών αλλά και οικονομικότητα στη διατροφή. Όλα τα μίγματα ζωοτροφών, συνοδεύονται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, ενώ στην παραγωγή εφαρμόζονται αυτοματοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας, από τα οποία προκύπτει η πλήρης ιχνηλασιμότητα όλων των προϊόντων.

Καμίνια Λακωνίας/ www.biogreco.gr


ΒΙΟΖΩΚΑΤ | Energy Start: καινοτόμο ενεργειακό προϊόν

Το Energy Start είναι ένα ειδικό καινοτόμο ενεργειακό προϊόν για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιόδων-διαταραχών (όπως η τοξιναιμία της εγκυμοσύνης) και είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών της ΒΙΟΖΩΚΑΤ σε συνεργασία με Γαλλική εταιρεία τεχνολογίας ζωοτροφών. Περιέχει:

 • Μίγμα από αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα με πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
 • Προπυλενική γλυκόλη και προστατευμένο λίπος.
 • Bypass πρωτεΐνες (σογιάλευρο, ηλιάλευρο, κραμβάλευρο), με τεχνολογία Opticon.
 • Βιταμίνη Ε, χηλικό ψευδάργυρο, χηλικό μαγγάνιο, προστατευμένο σελήνιο (SeProtect), Νιασίνη και buffers.

Δοκιμάστε το 3 βδομάδες πριν και 3 βδομάδες μετά τον τοκετό και εξασφαλίστε :

 • Ελαχιστοποίηση της τοξιναιμίας.
 • Βελτίωση της καμπύλης της γαλακτοπαραγωγής.
 • Ενίσχυση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Αυξημένη ανοσία συνεπώς προστασία από μολύνσεις.
 • Αυξημένη ποσότητα πρωτογάλακτος, πλούσιο σε αντισώματα.
 • Αρνιά με κανονικό σωματικό βάρος (ούτε παχιά, ούτε αδύνατα).
 • Καλή εκκίνηση και αύξηση της γαλακτο-παραγωγής.
 • Αύξηση της πρωτεΐνης του γάλακτος.

Κατερίνη/ www.viozokat.gr


ΕΛΒΙΖ | Φύραμα υψηλής γαλακτοπαραγωγής αιγοπροβάτων – 142Κ

Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της ΕΛΒΙΖ, αναλογιζόμενο τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του Έλληνα κτηνοτρόφου, σχεδίασε γι’ αυτόν, το 142. Ένα πλήρες μίγμα αιγοπροβάτων υψηλών αποδόσεων, με αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά στην ποσότητα, όσο και στην ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος. Κυριότερα πλεονεκτήματα αυτού, οι ίδιες του οι πρώτες ύλες.

Ο βαμβακόσπορος, μία ζωοτροφή εξαιρετικής ποιότητας, που προσδίδει εκτός των άλλων, σημαντικές ποσότητες κυτταρινών, που είναι απαραίτητες για τα μηρυκαστικά. Το λούπινο, με το οποίο η ΕΛΒΙΖ καινοτομεί, χρησιμοποιώντας ένα ελληνικό ψυχανθές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά και σε ενέργεια. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το σογιάλευρο, δημιουργούν πληθώρα πρωτεϊνικών πηγών, υψηλής βιολογικής αξίας. Επιπλέον, καλύπτονται πλήρως και οι ενεργειακές ανάγκες των ζώων, ενώ περιέχει και όλες εκείνες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα στη φάση της γαλακτοπαραγωγής. Τέλος η ζωντανή μαγιά, που προστίθεται, συμβάλει στη σωστή λειτουργία της μεγάλης κοιλίας και στην αποφυγή δυσπεψιών. Το 142 χορηγείται σε συνδυασμό με επαρκείς ποσότητες χονδροειδών ζωοτροφών, που καλύπτουν τις ανάγκες συντήρησης των ζώων.

Χημική Ανάλυση: Ολικές Πρωτεΐνες 18%, Ολικά Λιπαρά 3,6%, Ολικές Κυτταρίνες 5%, Τέφρα: 7,2%, Ασβέστιο: 1,15%, Φώσφορος: 0,75%, Νάτριο: 0,42%, Μαγνήσιο: 0,25%.

Πλατύ Ημαθίας/ www.elviz.gr


ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ| Μίγμα Πολύ Υψηλής Γαλακτοπαραγωγής Αιγοπροβάτων ΠΕΛΕΤ 250

 

Το ΠΕΛΕΤ 250 είναι ένα μίγμα που παράγουμε για τις βελτιωμένες φυλές αιγοπροβάτων, με πολύ υψηλές απαιτήσεις. Περιέχει υψηλό ποσοστό δημητριακών καρπών για ενέργεια, έχει 250 κιλά σογιάλευρο για πρωτεΐνη και διαθέτει ένα πλήρη ισορροπιστή, με ζωντανή μαγιά και ενισχυμένο πρόμιγμα βιταμινών-ιχνοστοιχείων, για να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες των ζώων σας.  Βελτιώνουμε συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων μας, ακολουθώντας τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατόν προϊόν για τα ζώα σας.

Σέρρες/ www.serreszootrofes.gr


ΦΥΡΚΟ  | Μίγμα για τη διατροφή  Αιγοπροβάτων υψηλής γαλακτοπαραγωγής, Νο.33 σε Κόκκους

Στο πρώτο στάδιο της γαλακτοπαραγωγής των αιγοπροβάτων, συμπίπτει με χειμερινούς μήνες τα ζώα ή δε θα έχουν καθόλου βοσκή ή αυτή θα είναι περιορισμένη.  Σε αυτή την περίπτωση, οι προβατίνες έχουν αυξημένες ανάγκες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και πρέπει να τους χορηγείται οπωσδήποτε ένα ισορροπημένο μίγμα γαλακτοπαραγωγής, σε μορφή Κόκκων (pellets) – ποτέ σε αλεύρι – ώστε να προστατεύεται η υγεία τους (από π.χ. ιγμορίτιδα-πνευμονία) και να μηρυκάζουν σωστά. Το ΦΥΡΚΟ Νο.33 είναι το ιδανικό μίγμα για την διατροφή τους, διότι στηρίζει απόλυτα και ισορροπημένα τα ζώα, οπότε αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε ποσότητα και ποιότητα (λιπο-πρωτεΐνες).

Το ΦΥΡΚΟ Νο.33 χορηγείται:

 • Σε ποσότητα ίση με το μισό του παραγόμενου γάλακτος (δηλαδή για 1 κιλό παραγόμενου γάλατος: ταΐζουμε 500γρ, για 1,5κιλά: ταΐζουμε 750γρ κ.ο.κ.).
 • Χορηγείται οπωσδήποτε και πάντοτε μαζί με πολύ καλή χονδροειδή τροφή (σανό).

Καλό και ωφέλιμο είναι η τροφή να χωρίζεται σε 2 ταΐσματα, μισό το πρωί και μισό το βράδυ.

Κόρινθος & Αθήνα/ www.fyrko.gr


ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ | DOSTO Caps Συμπληρωματική τροφή για μοσχάρια με καθαρό, φυσικό ριγανέλαιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tα Dosto Caps είναι μία αποτελεσματική συμπληρωματική τροφή για την υποστήριξη και τη σταθεροποίηση της πεπτικής λειτουργίας, και την πρόληψη δυσλειτουργιών που σχετίζονται με την τροφή.

 • Εύκολη, γρήγορη και ατομική εφαρμογή.
 • Γρηγορότερη ανάρρωση.
 • Βελτιώνει τους ρυθμούς ανάπτυξης.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη να σταματήσει το γάλα.

Για πρόληψη και γρήγορη ανάρρωση. Τα Dosto Caps εφαρμοσμένα σε περιόδους κινδύνου είναι ένα βήμα μπροστά στην πρόληψη διατροφικών ανισορροπιών. Σε περιπτώσεις διάρροιας, τα Dosto Caps υποστηρίζουν την πεπτική λειτουργία και ελαχιστοποιούν την επακόλουθη αφυδάτωση των μοσχαριών. Τα μοσχάρια αναρρώνουν γρηγορότερα, ανακτούν την όρεξή τους και αποφεύγεται η επιβράδυνση της ανάπτυξης. Περιέχουν καθαρό φυσικό ριγανέλαιο, το οποίο συμβάλλει σε μία υγιή εντερική χλωρίδα.

Δοσολογία και εφαρμογή: Χορηγήστε απευθείας στο στόμα του ζώου, χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη συσκευή. Σε περίπτωση κινδύνου διατροφικών ανισορροπιών, χορηγήστε προληπτικά 1 κάψουλα την 3η και/ή την 18η ημέρα της ζωής του μοσχαριού. Σε περίπτωση πεπτικών δυσλειτουργιών που σχετίζονται με την τροφή, με υψηλές απώλειες ηλεκτρολυτών, δώστε αμέσως μία κάψουλα. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε μετά από 6-8 ώρες.

Καλλιθέα, Αθήνα/ www.leotsakos.gr


ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΣ | Ισορροπιστής προετοιμασίας τοκετού αγελάδων υψηλής γαλακτοπαραγωγής

Ο νέος ισορροπιστής προετοιμασίας τοκετού (NEW CLOSE UP 08/19 EU) είναι ένας ισορροπιστής  κατάλληλος  για την προετοιμασία τοκετού των αγελάδων υψηλών αποδόσεων (> 10.000 lit/γαλακτική περίοδο).

Χάρη στα ανιονικά άλατα που υπάρχουν στον ισορροπιστή, είναι δυνατή η πρόληψη προβλημάτων όπως οι υποασβεστιμίες, οι κετώσεις, η κατακράτηση πλακούντα κ.α. Έτσι στο ξεκίνημα της νέας γαλακτικής περιόδου επιτυγχάνεται η ταχύτερη-μέγιστη γαλακτοπαραγωγή αλλά και υψηλό ποσοστό γονιμότητας.

Μαντζαβέλας Ιωάννης/ Τηλ.: 23910 42684

 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΜΑΚΛΗ | Αναλύσεις ζωοτρόφων-συμπληρωμάτων για τη γαλακτοπαραγωγή

 

Το εργαστήριο Βιοχημικά Εργαστήρια Παρμακλή, με έδρα τη Λάρισα, αποτελεί το πλέον εξειδικευμένο στο χώρο του γάλακτος και γενικότερα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Συνεργάζεται με περισσότερες από 120 τυροκομικές μονάδες, για λογαριασμό του ΕΛΟΓΑΚ, προσφέροντας εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη σε θέματα τεχνολογίας. Με την εμπειρία και το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουν, πραγματοποιούν πλήθος χημικών και μικροβιολογικών δοκιμών,  σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, σε: βιομηχανίες

 • γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων,
 • παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος,
 • επεξεργασίας λαδιού, ελιάς,
 • αρτοσκευασμάτων και ζυμαρικών
 • ζωοτροφών,
 • ζαχαροπλαστεία, catering,
 • εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και
 • ανάγκες συστημάτων HACCP – ISO

Τα Βιοχημικά Εργαστήρια Παρμακλή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών ως προς την παρακολούθηση της ποιότητας των προϊόντων/υπηρεσιών σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, προσέθεσαν και νέες παραμέτρους στο υπάρχον πεδίο διαπίστευσης.

Το  εργαστήριο  μας είναι πλέον διαπιστευμένο και σε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερών αλλά και σε χημικές αναλύσεις (πρωτεΐνες, λίπος) δημητριακών και ζωοτροφών. Όλες οι αναλύσεις είναι βασισμένες στα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα αναλύσεων και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με τη βοήθεια υπερσύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού.  Η τεχνογνωσία, η ανάπτυξη, η εμπειρία  και η αξιοπιστία του εργαστηριού μας και του προσωπικού του αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την εμπιστοσύνη σας.

Λάρισα/ www.parmaklislab.com


ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ| Agolin Ruminant

Το Agolin® είναι premix φυσικών αιθέριων ελαίων. Είναι προϊόν έρευνας και ανάπτυξης του Ελβετικού οίκου Agolin. Χρησιμοποιείται σε όλα τα μηρυκαστικά για την τροποποίηση των ζυμωτικών φαινομένων της μεγάλης κοιλίας προς όφελος των ζώων και βελτίωση των ζωοτεχνικών αποδόσεων τους.

Μειώνει την παραγόμενη αμμωνία. Προλαμβάνει την υποκλινική οξέωση (αγελάδες υψηλής γαλακτοπαραγωγής). Αυξάνει άμεσα την γαλακτοπαραγωγή. Βελτιώνει την ημερήσια αύξηση ζώντος βάρους και την μετατρεψιμότητα της τροφής σε κρέας (μοσχάρια κρεατοπαραγωγής). Χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό και στα αιγοπρόβατα γαλακτοπαραγωγής, ιδιαίτερα σε σιτηρέσια πλούσια σε άμυλο.

Περιστέρι, Αθήνα/ www.zootexnia.com


ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- VET FARM | Rumen Force: Σκόνη για πόσιµο διάλυµα

 

Το Rumen Force είναι φυσικό προϊόν, µε συστατικά που διεγείρουν τη φυσιολογική λειτουργία των προστοµάχων των µηρυκαστικών. Τα συστατικά που περιέχει αποτελούν φυσικό διεγερτικό, που η συνεργική δράση τους µε σακχαροµύκητες και στοιχεία που δραστηριοποιούν ένζυµα και βακτήρια όπως τα R. amylophilus, B. ruminicola, B.fibrisolvens, ενισχύουν τη δραστηριότητα της υγιούς µικροβικακής χλωρίδας και συντελούν στη ρύθµιση της οµοιοστασίας της φυσιολογικής γαστρεντερικής µικροχλωρίδας. Είναι άµεσα διαθέσιµη πηγή ενέργειας για µηρυκαστικά και υποστηρίζει την µεταβολική δραστηριότητα του ήπατος.

Ενδείξεις:

Το Rumen Force χορηγείται στα µηρυκαστικά (αγελάδες, µοσχάρια, πρόβατα, αίγες) µόνο του, ή σε συνδυασµό µε άλλα ιδιοσκευάσµατα για την αντιµετώπιση των παρακάτω παθολογικών καταστάσεων:

 • Αναστολή του µηρυκασµού εξ αιτίας διαφόρων stress.
 • Δυσπεψία των µηρυκαστικών.
 • Διαταραχές της λειτουργίας της µικροβιακής χλωρίδας.
 • Μειωµένη κινητικότητα ή ατονία της Μεγάλης Κοιλίας.
 • Στοµαχικό φόρτο.
 • Αφρώδη µετεωρισµό.
 • Λιπώδη εκφύλιση του ήπατος.
 • Κέτωσης ή Τοξιαιµία κυοφορίας των αιγοπροβάτων.
 • Ανορεξία των µόσχων.
 • Δυσπεψία των µόσχων κατά τον απογαλακτισµό.
 • Δυσκοιλιότητα των µόσχων, αµνών ή εριφίων.

Ο συνδυασµός του Rumen Force µε το Ketomal τις πρώτες µέρες µετά τον  τοκετό, είναι πολύ αποτελεσµατικός για την υποστήριξη της έναρξης γαλακτοπαραγωγής και της υγείας των µηρυκαστικών υψηλών αποδόσεων.

Πεντάλοφος & Σοχός, Θεσσαλονίκη/ www.vetfarm.gr


ΖΑΝΟ HELLAS | ΙσορροπιστήςTopsan

 

Το Topsan είναι ισορροπιστής με τον δραστικό συνδυασμό των Kerasan, Mastisan, Fertisan για αγελάδες πολύ υψηλών αποδόσεων.

Ιδιότητες:

 • Περιέχει διαφορετικές πηγές μαγνησίου για ετεροχρονισμένη αφομοίωση, αυξημένη απόδοση και καλή υγεία.
 • Βιταμίνη Κ3 για υψηλή ικανότητα αντίστασης και αυξημένη παραγωγή αίματος.
 • Βιταμίνη C για ανθεκτικότητα σε ασθένειες και για παραγωγή καλύτερης ποιότητας πρωτογάλατος.
 • Χολίνη για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και για την αποφυγή της λιπώδους εκφύλισης του ήπατος.
 • Νιασίνη για καλυτέρευση του μεταβολισμού, αύξηση της απόδοσης σε γάλα και αποτροπή κέτοσης.
 • Σύμπλεγμα βιταμινών Β για επιπλέον προστασία των ζώων.
 • Ιώδιο για αύξηση της παραγωγικότητας του θυρεοειδούς αδένα και αύξηση της γονιμότητας.
 • Βιοτίνη για αύξηση της γονιμότητας και της καλής υγείας των νυχιών, δέρματος, κεράτων.
 • Βεταϊνη για διέγερση του μεταβολισμού και αύξηση του γάλακτος με σωστή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνη.
 • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε και σε Σελίνιο για αυξημένη γονιμότητα και καλή υγεία των μαστών.

Παλαμάς-Καρδίτσα & Λάρισα/ www.zanohellas.gr


ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΡΗΤΗΣ | Σύνθετη συμπληρωματική ζωοτροφή γαλακτοπαραγωγής αιγοπροβάτων Ν 100

Η αύξηση της ζήτησης στο αιγοπρόβειο γάλα σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες φυλές υψηλών αποδόσεων έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το Ν100, ένα καινοτόμο προϊόν από 100% μη γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες, μαγιά που συντελεί στην αύξηση της λιποπεριεκτικότητας του γάλακτος και με περισσότερη πρωτεΐνη διαθέσιμη για την παραγωγή γάλακτος.

Συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν :

Καλαμπόκι, Σογιάλευρο (GMO FREE), Κριθάρι, Τριφύλλι, Ηλιάλευρο,,Πίτυρο, Μαρμαρόσκονη, Αλάτι, Φωσφορικό διασβέστιο, Σόδα, Μαγιά, Βιταμίνες,Ιχνοστοιχεία.

Οδηγίες χορήγησης: Η ζωοτροφή Ν100 χορηγείται στα αιγοπρόβατα κατά την περίοδο της κύησης, της γαλουχίας και της γαλακτικής περιόδου σαν συμπληρωματική του βασικού σιτηρεσίου. Το βασικό σιτηρέσιο αποτελούν χονδροειδείς τροφές όπως (άχυρο, τριφύλλι, χορτοβοσκή). Αρχικά η ποσότητα να είναι μικρή, (περίοδος προσαρμογής ολίγων ημερών) αυξανόμενη σταδιακά ανάλογα με την παραγωγική περίοδο του ζώου, και το σωματικό του βάρος. Η ζωοτροφή Ν100 είναι απόλυτα ισορροπημένη και καλό είναι να χορηγείται χωρίς να ανακατεύεται με άλλες απλές ή σύνθετες ζωοτροφές, οι οποίες μπορεί να ανατρέψουν την ισορροπία αυτή. Όπως όλες οι σύνθετες ζωοτροφές χορηγείται αφού νωρίτερα έχει προηγηθεί το εμβόλιο εντεροταξιναιμίας.

7ο χμ. επαρχιακής οδού Ρεθύμνου – Αρκαδίου, www.zootrofeskritis.gr


ΦΑΡΣΑΡΗΣ | Ζωοτροφή αιγοπροβάτων Π-20

Ζωοτροφή αιγοπροβάτων υψηλής γαλακτοπαραγωγής σε μορφή μίγματος με νιφάδες δημητριακών. Στο μίγμα αυτό το καλαμπόκι και το κριθάρι είναι σε μορφή νιφάδων. Οι νιφάδες δημητριακών έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πεπτικότητα και αφομοιώνονται ευκολότερα από τα απλά σιτηρά, κάτι που αντανακλάται στις αποδόσεις των ζώων.

Αρχικά χορηγείται ποσότητα 150 γραμμαρίων ανά ζώο την ημέρα η οποία αυξάνει σταδιακά στις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε η ποσότητα που χορηγείται να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η τροφή μπορεί να χορηγηθεί σε ζώα που βγαίνουν στη βοσκή είτε σε συνδυασμό με χονδροειδείς ζωοτροφές σε σταβλισμένα ζώα. Σύνθεση: Καλαμπόκι νιφάδα, σογιάλευρο μη γενετικά τροποποιημένο, ηλιάλευρο, κριθάρι νιφάδα, πίτυρα, μηδική, πούλπα εσπεριδοειδών, ανθρακικό ασβέστιο, αλάτι, σογιέλαιο, φωσφορικό μονοασβεστιο, σόδα, μπεντονίτης, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία.

Μορφή: Μίγμα με ισορροπιστή. Συσκευασία: 40 Kg.

Νέα Αλικαρνασσός Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου / [email protected]


Κεντρική φωτογραφία:  Creative Commons Zero 

You might also like