Εξ’ αποστάσεως έλεγχος μηχανών συσκευασίας

Τεχνολογική καινοτομία της ισπανικής Volpak

Η ισπανική εταιρεία Volpak,  μέλος του ιταλικού επιχειρηματικού ομίλου Coesia, ανακοίνωσε ότι σχεδίασε ένα σύστημα εφαρμογών και λύσεων το οποίο επιτρέπει τον τελικό έλεγχο της λειτουργίας των μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής που πουλάει στους πελάτες της, από απόσταση. Χωρίς δηλαδή να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία του υποψήφιου αγοραστή.

 

Ως απάντηση στις ανάγκες πολλών πελατών της οι οποίοι δεν έχουν πλέον το χρόνο για επαγγελματικά ταξίδια ή επιθυμούν να μειώσουν τα έξοδα μετακινήσεων αλλά και προσαρμοζόμενη στη νέα πραγματικότητα των περιορισμών στις αεροπορικές συγκοινωνίες που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, η εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα ένα σύστημα ελέγχου βιομηχανικών εγκαταστάσεων το οποίο φέρει την ονομασία live remote Factory Acceptance Testing ή LFAT.

Η εταιρεία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι πέρα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, παρατηρεί μια τάση των επιχειρήσεων να μειώσουν τα επαγγελματικά ταξίδια, την ίδια στιγμή όμως που παρατηρείται όλο και πιο έντονη ανάγκη για υψηλού επιπέδου παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πελατών.

Με το νέο σύστημα που λάνσαρε προσφέρεται η δυνατότητα στους πελάτες της, οπουδήποτε στον κόσμο, να παρακολουθούν τον τελικό έλεγχο του μηχανήματος που έχουν ήδη αγοράσει, πριν αυτό σταλεί στο εργοστάσιό τους. Και μπορούν να το κάνουν πλέον αυτό από το …εργοστάσιό τους, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι τις εγκαταστάσεις της Volpak όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Το σύστημα  LFAT λειτουργεί με κάμερες που τοποθετούνται γύρω από το εξεταζόμενο μηχάνημα στο εργοστάσιό της στην Santa Perpetura στη Βαρκελώνη. H ζωντανή μετάδοση οργανώνεται από την Volpak και τους ειδικευμένους τεχνικούς της και οι πελάτες που παρακολουθούν τον έλεγχο των μηχανημάτων τους, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν, να συνομιλούν με τους τεχνικούς και να σχολιάζουν.

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί 4-7 κάμερες που κινηματογραφούν ταυτόχρονα τη διαδικασία τελικού ελέγχου του προς παράδοση μηχανήματος. Ειδικά για τις μηχανές συσκευασίας, οι κάμερες καταγράφουν την ταχύτητα, την ποιότητα της συσκευασίας, την απόδοση και την αντοχή των υλικών, το φινίρισμα κ.ά.


Κεντρική φωτογραφία: Volpak. 

You might also like