Μενοίκιο: Πέντε νέες συνεργασίες στο εξωτερικό

Στροφή στις εξαγωγές & επενδύσεις για τον συνεταιρισμό από τη Δράμα

Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια το 2013 στην Προσοτσάνη Δράμας,  δεν πιστεύαμε ότι μπορεί το προϊόν μας να ταξιδέψει στο εξωτερικό τόσο γρήγορα. Οι εξαγωγές μας ξεκίνησαν το 2017 με πολύ μικρές ποσότητες όπως ήταν αναμενόμενο. Κάποιοι άνθρωποι στο εξωτερικό πίστεψαν στο προϊόν μας και στους ανθρώπους πίσω από αυτό.
Κείμενο: Γιώργος Μελενεκλής, Γενικός Διευθυντής Μενοικίο, Αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μενοίκιο

 

Διανύοντας μία πορεία από τότε μέχρι σήμερα μαζί τους μάθαμε πολλά πράγματα, διορθώσαμε άλλα τόσα και σήμερα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τόσο τους υπάρχοντες συνεργάτες μας όσο και νέους.

Με συνέπεια, αλλά πάνω απ όλα με ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας χτίζουμε υγιείς συνεργασίες που αποβλέπουν στο μέλλον. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε ξεκινήσει πέντε νέες συνεργασίες σε Πολωνία, Φινλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Σλοβενία. Εκτός των παραπάνω, οι χώρες στις οποίες εξάγουμε αυτή τη στιγμή είναι η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Βουλγαρία και η Κύπρος. Βρισκόμαστε και σε διαδικασία συζητήσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία.

Εξαγώγιμα προϊόντα

Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι μεταξύ άλλων η Βιολογική Φέτα, το Βιολογικό Κατσικίσιο Τυρί, το Βιολογικό Κατσικίσιο Κεφίρ, η Βιολογική Γραβιέρα, Πρόβειο και Κατσικίσιο Βιολογικό Γιαούρτι και Βιολογικό Τυρί Σχάρας με δυόσμο. Οι ποσότητες των εξαγωγών είναι ικανοποιητικές, αφού σχεδόν όλες οι συνεργασίες μας με το εξωτερικό είναι στο αρχικό τους στάδιο και χρειάζονται υποστήριξη και συνέπεια για να εδραιωθούν. Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας προϊόντα από 100% ελληνικό γάλα της περιοχής μας, με χαρακτηριστικά την υψηλή ποιότητα και τις αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής με βάση τα πρότυπα του HACCP & ISO 22000.

Νέο κτήριο παραγωγής

Οι εξαγωγές είναι και ο βασικότερος λόγος που έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της επέκτασης της παραγωγικής μας μονάδας στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου. Το σχέδιό μας περιλαμβάνει ένα νέο κτήριο παραγωγής, το οποίο σκοπεύουμε να εξοπλίσουμε με υπερσύγχρονα μηχανήματα παραγωγής γιαουρτιού, γάλακτος και κεφίρ, κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε νέα προϊόντα που θα πλαισιώσουν την εξαγωγική μας δραστηριότητα.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να είμαστε συνεπείς προς την ελληνική αγορά και τους καταναλωτές μας και να στηρίζουμε τους εγχώριους συνεργάτες. Άλλωστε, αυτοί ήταν που πρώτοι στήριξαν και ανέδειξαν το προϊόν μας. Αυτό όμως δεν μας αποτρέπει από το να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της εξαγωγής, διεκδικώντας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές του κόσμου.

You might also like