Νέα προϊόντα από το Τυροκομείο Αυγουστή Χαραλαμπάκη

Παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες παράγει κι επιχειρεί, το Τυροκομείο Αυγουστής- Χαραλαμπάκης, βρίσκει το χρόνο να σχεδιάσει και να λανσάρει νέα προϊόντα, κάνοντας παράλληλα όνειρα για βελτίωση της συνολικής παρουσίας του στην αγορά.

 

«Κυκλοφορήσαμε κρέμες γιατί μας το ζητούσαν οι πελάτες μας» μας λέει ο τυροκόμος Αυγουστής Γαλανός από την Κίμωλο ο οποίος εδώ και τρία χρόνια έχει αναλάβει την τυροκόμηση στο ιστορικό τυροκομείο της Μήλου, κι εξηγεί: «Στην Κίμωλο παρήγαγα γιαούρτι και ρυζόγαλο και ήθελα, όταν ήρθα στη Μήλο κι ανέλαβα το εδώ τυροκομείο, να μεταφέρω αυτή την εμπειρία και να βγάλω κάποια νέα προϊόντα».

Οι κρέμες πήγαν πάρα πολύ καλά για πρώτη χρονιά ενώ σε ότι έχει να κάνει με το  γιαούρτι ο Αυγ. Γαλανός κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για αρκετό καιρό, προκειμένου να πετύχει ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι από κατσικίσιο γάλα.

Το δύσκολο γιαούρτι

«Είναι πράγματι δύσκολο να φτιάξεις στραγγιστό από κατσικίσιο γάλα και δεν είναι τα λιπαρά του γάλακτος το πρόβλημα αλλά η δομή του κατσικίσιου γάλακτος, το οποίο δεν πήζει εύκολα- χρειάζονται ειδικά μηχανήματα» μας εξηγεί ο έμπειρος τυροκόμος. Ορισμένοι παραγωγοί καταφεύγουν στη χημεία για να πετύχουν τη γεύση και την υφή που θέλουν, ο ίδιος όμως απέρριψε αυτή τη λύση. «Εμείς το φτιάχνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο: το πήζουμε όσο πήξει και στη συνέχεια το βάζουμε σε τσαντίλες και στραγγίζει. Είναι μπελάς…».

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: ένα εκπληκτικό αλοιφώδες γιαούρτι που δεν συναντιέται  όμοιό του στην  αγορά. «Να φανταστείτε ότι στην αρχή μας βγήκε λίγο ξινούτσικο και παρά το γεγονός ότι άρεσε στον κόσμο, επειδή προσωπικά δεν μου αρέσουν τα ξινά γιαούρτια, δοκιμάσαμε εκ νέου και το φέραμε προς το πιο γλυκό…».

Το γιαούρτι άρεσε πολύ στη Μήλο και την Κίμωλο, το αγοράζουν πολύ οι μητέρες για τα παιδικά, ενώ και οι ξένοι που το δοκίμασαν τους άρεσε πολύ. Προς το παρόν η διανομή είναι σε Κίμωλο και Μήλο  ενώ μέχρι τα τέλη της χρονιάς το τυροκομείο θα ‘ανέβει’ με τα προϊόντα αυτά και στην Αθήνα σε delicatessen.

Οι δύο νέες κρέμες του Τυροκομείου Αυγουστή-Χαραλαμπάκη που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι.
You might also like