Europack: Λύσεις στην παραγωγή γιαουρτιού

Εξαλείφοντας τον κίνδυνο επιμόλυνσης από ξένα σώματα

Η επιμόλυνση του προϊόντος και ειδικά των γαλακτοκομικών από ξένα σώματα είναι μια συνεχής απειλή για τους καταναλωτές αλλά πολύ περισσότερο για τον παραγωγό. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, έχουνε επιβάλλει στη βιομηχανία, ιδιαίτερες προδιαγραφές ασφαλείας. Το κόστος που συνεπάγεται οποιαδήποτε απαίτηση λόγω επιμόλυνσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την όποια επένδυση αποτελεσματικής προστασίας από ξένα σώματα.  Η Europack έχει τη λύση.

 

Οι επιλογές αποδοτικής ανίχνευσης ξένων σωμάτων, μοιράζονται μεταξύ των ανιχνευτών μετάλλων και αυτών που λειτουργούν με ακτίνες Χ.

Οι ανιχνευτές ακτίνων Χ, καλύπτουν μια ευρύτερη γκάμα υλικών που μπορούν να ανιχνευτούν και πιο αναλυτική ανίχνευση των προϊόντων. Λειτουργούν στη βάση ελέγχου της μάζας σε προϊόντα χύδην, συσκευασμένα ή ακόμα και μέσα στην τελική συσκευασία. Μπορούν επίσης, να ανιχνεύσουν την ποιότητα της συσκευασίας, την πληρότητά της ακόμα και να ελέγξουν το βάρος και τον βαθμό πλήρωσης.

Το μαγικό νούμερο είναι το 0,6 χιλ. Αυτό είναι η μικρότερη επιμόλυνση που μπορεί να ανιχνεύσει ένας ανιχνευτής ακτίνων Χ και κατά πολύ μικρότερο από την όποια επιμόλυνση μπορεί να αντιληφθεί ο καταναλωτής.

Η μεγάλη ευαισθησία των ακτίνων Χ, δίνει ένα εύρος εφαρμογών που καλύπτει ακόμα και τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές των αγορών. Δίνει ασφάλεια που αντισταθμίζει το υψηλότερο κόστος επένδυσης και μειώνει σημαντικά το ρίσκο με ότι αυτό σημαίνει για την φήμη του παραγωγού.

 

Εφαρμογές στο γιαούρτι

Οι πιθανές επιμολύνσεις μετάλλου, κεραμικού, σκληρού πλαστικού ή άλλων αντικειμένων από την διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας ή ακόμα και τροφοδοσίας του προϊόντος, αποτελούν το ρίσκο που καλείται να αντιμετωπίσει η βιομηχανία. Η τεχνολογία των ακτίνων Χ μπορεί, εκτός από τις επιμολύνσεις, να ανιχνεύσει το επίπεδο πλήρωσης, την αδιάκοπη ροή παραγωγής αλλά και τον πλήρη έλεγχό της.

Η αξιοπιστία, η απόδοση, η ευκολία ρύθμισης αλλά και η πληθώρα αλγόριθμων που διαθέτει το λογισμικό των ανιχνευτών ακτίνων Χ της Ishida, έχει γίνει αποδεκτή από πολλές βιομηχανίες στην Ελλάδα.

Εταιρίες όπως οι: ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΚΡΙΚΡΙ, Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ΝΕΟΓΑΛ, Arivia, εμπιστεύονται την Ishida και την υποστήριξη από την Europack I.S. για τις εφαρμογές τους.

Είτε σε πλήρη χαρτόδισκο ή σε μονό κύπελλο, η Ishida έχει αποδειχθεί καλύτερη από τον ανταγωνισμό σε ανίχνευση μετάλλων αλλά ακόμα και σε άλλες επιμολύνσεις. Σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει χρήση το Γενετικού Αλγορίθμου για την επίτευξη μέγιστης ανινχευσιμότητας σε ειδικές επιμολύνσεις που ο κάθε παραγωγός μπορεί να έχει.


Η Ishida σε συνεργασία με τον αποκλειστικό της αντιπρόσωπο και διανομέα την Europack I.S. (www.europack.gr) προμηθεύει εκτός από τους ανιχνευτές ακτίνων Χ και ελεγκτές βάρους, πολυκέφαλους ζυγούς και tray sealers. Ο εξοπλισμός προδιαγράφεται και υποστηρίζεται από την ομάδα της Europack.

You might also like