Το Django Gelato ανοίγει κατάστημα στο Κουκάκι

Ξεκινάει αύριο και στην Αθήνα η γνωστή τζελατερία από την Σύρο

Ανάμεσα στα στέκια της πιο hip γειτονιάς της Αθήνας, το Κουκάκι, έρχεται να προστεθεί το συριανό Django Gelato προ(σ)καλώντας το αθηναϊκό κοινό σε μια διαφορετική 100% natural γευστική εμπειρία παγωτού.

 

Η ιδέα του να κάνει αληθινό παγωτό, ένα παγωτό που θα είναι υγιεινό για παιδιά, οδήγησε τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη στο να μεταμορφώσει το Django Gelato που πρωτοάνοιξε το 2005 στην Ερμούπολη της Σύρου σε ένα μαγαζί που γρήγορα έγινε γνωστό για τα 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά, σκόνες ή άλλα πρόσθετα gelato και sorbet του.

 

Στη μικρή οικογενειακή gelateria, ο Κωνσταντίνος, παράλληλα με τις σπουδές πολιτικού μηχανικού στην Αγγλία, παρασκεύαζε παγωτό βασισμένο στις “παραδοσιακές” ιταλικές τεχνοτροπίες, μέχρι που το 2012 εγκατέλειψε την καριέρα του πολιτικού μηχανικού για να αφοσιωθεί στην παρασκευή του τέλειου παγωτού.

Με σημαία το ethics above profit και τις λονδρέζικες γαστρονομικές επιρροές, οι πειραματισμοί του τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός εντελώς καινούργιου προϊόντος για το ελληνικό κοινό. Έτσι το 2016 άνοιξε το open kitchen συριανό Django Gelato με τον κόσμο να το αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή.


Όπως μας ενημερώνει στο σχετικό δελτίο Τύπου «Το Django Gelato θέλει να διαδώσει την έννοια του αληθινού παγωτού. Απαλλαγμένο από κάθε είδους πρόσθετα και με μόνο αγνά υλικά και ντελικάτες γεύσεις, θα σας κάνει να αναθεωρήσετε το παγωτό όπως το γνωρίζατε μέχρι σήμερα»


Με το μαγαζί να μπαίνει στις λίστες των μεγαλύτερων εγχώριων και διεθνών ταξιδιωτικών δημοσιευμάτων, το Django Gelato επεκτείνετε για να είναι κοντά και στο Αθηναϊκό κοινό, παρουσιάζοντας τη δική του “σχολή” παγωτού. Ethics above profit είναι το μότο του Django Gelato όπου θα βρείτε το gelato σας να παρασκευάζεται μπροστά σας, στην ανοιχτή κουζίνα του καταστήματος. Οι premium πρώτες ύλες από την Ελλάδα και από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς του εξωτερικού, τα bio και organic φρέσκα και εποχιακά φρούτα, τα αυγά και το γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής από εγχώριους μικρο παραγωγούς καθώς και οι φρέσκο-καβουρδισμένοι ξηροί καρποί είναι χαρακτηριστικά του Django Gelato.

 

Το μενού επιμελείται ο grandmaster gelatiere Κωνσταντίνος και περιέχει κάποια σταθερά gelato και sorbet αλλά και daily specials. To καπνιστό φουντούκι, η απαλή κρέμα καταλάνα, τα truly vegan παγωτά καθώς και το ιντριγκαδόρικο σορμπέ σοκολάτας με τσίλι που καίει και τσουρουφλίζει και το ωμό αλατισμένο φιστίκι Αιγίνης είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που αγαπήθηκαν στο συριανό Django Gelato.

Στο μαγαζί της Αθήνας θα προσφέρετε και καφές με τα μοναδικά χαρμάνια της βραβευμένης ελληνικής εταιρείας Underdog αλλά και αυτοσχέδια cocktails από τις σορμπέ επιλογές του καταστήματος τις απογευματινές ώρες.


Django Gelato Athens: Βεΐκου 15, Κουκάκι Αθήνα. Φωτογραφίες: Φωτεινή Ζαγκλάρα.

You might also like