Απεβίωσε ο γεωπόνος Νίκος Αντώνογλου

Υπήρξε γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο γεωπόνος Νίκος Αντώνογλου, πρώην γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ και συνδικαλιστής στον κλάδο των ιδιωτών γεωπόνων – μελετητών (ΠΟΣΕΓ).

 

Γεννημένος το 1949, ο Ν. Αντώνογλου αποφοίτησε από την Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και εργάσθηκε για χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής με έδρα την Αθήνα. Ασχολήθηκε με θερμοκηπιακές καλλιέργειες την περίοδο 1985-1995, ενώ είχε εδαφολογικό εργαστήριο από το 1995 έως το 2005.

Συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μετά την Μεταπολίτευση εξελέγη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των φοιτητών. Διετέλεσε μέλος πολλών γεωτεχνικών οργανώσεων. Από τον  Μάιο του 2016 και μέχρι τον Ιούλιο του 2019, εκτελούσε καθήκοντα γενικού γραμματέα του ΥπΑΑΤ.

Ο τότε γενικός γραμματέας ΥπΑΑΤ Νίκος Αντώνογλου, σε φωτογραφία του 2018 όταν πραγματοποίησε επισκέψεις σε σημαντικά σημεία εισόδου και εξόδου αγροτικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας.

 

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός ΑΑΤ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε για την απώλεια του Νίκου Αντώνογλου: «Ο Νίκος Αντώνογλου ήταν άοκνος αγωνιστής, άξιος επιστήμονας και ένας αριστερός που ακολούθησε με συνέπεια τα ιδανικά του σε όλη του τη ζωή.  Είχα την τύχη να συνεργαστούμε στην Υπουργική μου θητεία όταν υπηρέτησε δίπλα μου ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων. Θρηνώ για την απώλεια του υπέροχου ανθρώπου και πολύτιμου συνεργάτη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Η σκέψη μου είναι κοντά τους».

You might also like