Μείωση πωλήσεων για το Bel Group το α’ εξάμηνο του 2021

Οι μεγάλες μάρκες της (Mini Babybel, The Laughing Cow, Boursin)  ανακάμπτουν σταδιακά

Οικονομικά στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρουσίασε το Bel Group, η κορυφαία τυροκομική εταιρεία από τη Γαλλία. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 2,7% αλλά οι προοπτικές της είναι ευοίωνες.

 

Ο Antoine Fievet, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Το πρώτο εξάμηνο του 2021 χαρακτηρίστηκε από σημαντικές ανισότητες σε όλο τον κόσμο. Ενώ το πρώτο τρίμηνο επηρεάστηκε δυσμενώς από την πανδημία Covid-19, το χαμένο έδαφος καλύφθηκε  το δεύτερο τρίμηνο, με ισχυρή αύξηση των πωλήσεων που επιτεύχθηκε σε  πολλές από τις βασικές μάρκες μας, παρά τις δυσκολίες που στη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Βόρειας Αφρικής. Η εξαιρετική απόδοση της μητρικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της περιόδου και η συνεχής πορεία ανάπτυξης που καταγράφεται στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας επικύρωσαν τις στρατηγικές αποφάσεις μας και το σχέδιο μετασχηματισμού μας». Ο μετασχηματισμός στον οποίο αναφέρεται αφορά τη δραστηριότητα της εταιρίας στο χώρο των σνακ.


Το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Bel κατέγραψε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 1.691 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά περίπου 2.7%  σε σχέση με τις πωλήσεις ύψους 1.737 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι. Τα μεικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν το πρώτο εξάμηνου του 2021 σε 109 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 38%  σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2020.


Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η Bel αναμένει  να κινηθεί σε ένα σκληρό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, στο οποίο θα ‘πρωταγωνιστεί’ και πάλι η αστάθεια των νομισμάτων, οι αυξημένες τιμές των πρώτων υλών κι ένα ασταθές οικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Επιπλέον, επειδή πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί και θα προκαλεί για τους επόμενους μήνες αβεβαιότητες, η Bel είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για το άμεσο μέλλον.

Η εταιρεία μέσα στον Ιούλιο προχώρησε στην πώληση των εταιρειών Royal Bel Leerdammer Ολλανδίας, Bel Ιταλίας και Bel Γερμανίας (θυγατρικές)  τη μάρκα Leerdammer και την Bel  Shostka Ουκρανίας  στην πολυεθνική Lactalis η οποία επιστρέφει το 23,16% των μετοχών που κατέχει στην Bel. Η τελευταία αναμένεται να στραφεί άμεσα σε δραστηριότητες πέρα από την παραγωγή τυροκομικών, κυρίως στον χώρο των σνακ.

You might also like