Βράβευση για το Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης

Για το Αρσενικό 4μηνης ωρίμανσης

Το Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης 4μηνης ωρίμανσης βραβεύτηκε με ένα αστέρι από την Great Taste, από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους θεσμούς βραβείων τροφίμων και ποτού παγκοσμίως. Από τα 5.383 προϊόντα από όλες τις γωνιές του πλανήτη που έλαβαν βραβείο Great Taste στη φετινή, πρόσφατη διοργάνωση, το Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης θα μπορεί πλέον να εμφανίζει το αδιαμφισβήτητο μαύρο-χρυσό λογότυπο στη συσκευασία του, μια σφραγίδα αριστείας που αναγνωρίζεται από λιανοπωλητές και καταναλωτές.

 

«Απολαύσαμε αυτό το τυρί, το οποίο είχε τόνους χορταριού σε συνδυασμό με μια πραγματική κρεμώδη υφή. …Η γλυκύτητα, το αλάτι και ο ώριμος χαρακτήρας ήταν όλα αρμονικά. …Ένα καλό τυρί για φαγητό ή μαγείρεμα. …Το εσωτερικό έχει πυκνή υφή που διατηρεί την υγρασία της και διασπάται εύκολα στο στόμα με νότες οξύτητας και γλυκύτητας και ήπιες νότες ζώων. …Μια μακρά, καθαρή επίγευση είναι ένα σίγουρο πλεονέκτημα» είναι μερικά από τα σχόλια που έγραψαν για το συγκεκριμένο τυρί οι κριτές των Great Taste Awards 2021.

Το Αρσενικό Νάξου Μπαμπούνης Π.Ο.Π. 4μηνης ωρίμανσης, είναι ένα ώριμο σκληρό τυρί με γαλακτερή, εύθρυπτη υφή και πικάντικη αλλά ταυτόχρονα απαλή γεύση. Παρασκευάζεται από γάλα που φέρει όλα τα αρώματα της ενδημικής χλωρίδας, στα βοσκοτόπια της ορεινής Νάξου, νοτισμένης με την αλμύρα της θάλασσας. Τυροκομείται, όπως ορίζει η αυθεντική συνταγή του προπάππου Γιώργου Μπαμπούνη και με τις ναξιώτικες παραδοσιακές μεθόδους από νωπό γάλα, κατσικίσιο και πρόβειο, σε αναλογία 70-30% που θερμαίνεται και πήζει με πυτιά. Τοποθετείται για να στραγγίσει σε καλούπια, ενώ αλείφεται με ελαιόλαδο και γυρίζεται, κατά τη διάρκεια της 4μηνης ωρίμανσής του.

«Τα δικά μας ζώα βόσκουν στην ύπαιθρο και μας δίνουν άριστης ποιότητας γάλα», τονίζει ο Γιώργης Μπαμπούνης, τυροκόμος 4ης γενιάς, και συμπληρώνει «ο πατέρας μου κυρ-Στέλιος τα γνωρίζει όλα, ένα προς ένα». Αυτή η άριστη πρώτη ύλη, το μικροκλίμα του νησιού, και η ελεύθερη βοσκή μεταξύ βουνού και θάλασσας, είναι τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναγνωρίστηκε το τυρί μας στα σημαντικά αυτά διεθνή βραβεία, ανάμεσα σε προϊόντα από τόσες πολλές χώρες. Όχι μόνο γιατί αναγνωρίζεται στο προϊόν η αξία που του αντιστοιχεί αλλά και γιατί αναγνωρίζονται εκτός Ελλάδας τα στοιχεία του μοναδικού μας τόπου που φέρουν τη σφραγίδα τους στο προϊόν μας» προσθέτει ο Μανώλης Μπαμπούνης.

Αρσενικό Νάξου Π.Ο.Π. Μπαμπούνης

Το βραβευμένο με αστέρι Great Taste τυρί είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα ΑΒ, My Market, Κρητικός, Market-In και Σκλαβενίτης και σε επιλεγμένα delicatessen & παντοπωλεία. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 17,20 ευρώ / κιλό.

You might also like