Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ κατακτά την Γαλλία

Τοποθετήθηκε στο διάσημο πολυκατάστημα «Galeries Lafayette» του Παρισιού

Στην Γαλλία, τη ‘χώρα των χιλίων τυριών’ με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου έχει πάρει ήδη τη θέση της στον ναό της γαστρονομίας, το διάσημο πολυκατάστημα «Galeries Lafayette» του Παρισιού.

 

Παράλληλα, όμως, βρίσκεται και σε gourmet εστιατόρια και delicatessen της Πόλης του Φωτός, με τους, πολύ απαιτητικούς όταν πρόκειται για τυριά, Γάλλους να επιβραβεύουν με την προτίμησή τους την υπέροχη γεύση της και την μεγάλη της ποιότητα.

Για να αναδείξει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αλλά και το ίδιο το νησί της Νάξου στην Γαλλία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχώρησε σε μία πρωτότυπη κίνηση.

Παρουσίασε την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. σε Γάλλους δημοσιογράφους, food bloggers και influencers… εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα, πάνω σε πλοιάριο που είχε ενοικιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν! Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ενώ για την Νάξο και τις απαράμιλλες ομορφιές της μίλησε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Γάλλους τουρίστες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εν όψει καλοκαιριού.

Από αριστερά : ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος, ο Ευαγόρας Μαυρομμάτης, ο Δημήτρης Καπούνης και ο Ανδρέας Μαυρομμάτης.

 

Η παρουσίαση περιλάμβανε, επίσης, γευσιγνωσία με gourmet πιάτα με πρωταγωνιστικό υλικό το εκλεκτό ναξιώτικο τυρί – πιάτα, που είχε επιμεληθεί ο βραβευμένος με ένα Αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος από το 1981, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, μυούν στα εστιατόρια που διατηρούν τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, ενώ σε πολλές γευστικές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έμειναν εντυπωσιασμένοι! Εξάλλου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε: «Η Ένωσή μας επενδύει στην εξωστρέφεια. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. ήλθε στην Γαλλία για να πάρει μία καλή θέση δίπλα στα πάμπολλα ποιοτικά γαλλικά τυριά και πιστεύω ότι, με την ποιότητά της, θα τα καταφέρει». Από την πλευρά του, ο Ι. Βαλέρης τόνισε: «Ήλθαμε στο Παρίσι για να γιορτάσουμε την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και να της δώσουμε μια ακόμη μεγάλη ώθηση!».


Tην αποστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Παρίσι για την προαναφερθείσα δράση ακολούθησε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας (ΕΡΤ, Alpha, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Mega, Star, κ.ά.), οι οποίοι μετέδιδαν καθημερινά, με ζωντανές μάλιστα συνδέσεις, τον… παλμό του ταξιδιού της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο Παρίσι.

You might also like