Ελληνικά Γαλακτοπωλεία: Περιμένουν  ανάπτυξη 7% το 2022

Περεταίρω ανάπτυξη στα φυτικά προϊόντα και περισσότερη φέτα για φέτος!

Αν και το ‘κλίμα’ είναι βαρύ στο χώρο της γαλακτοπαραγωγής, με τις τιμές των ζωοτροφών να βρίσκονται στα ύψη και τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και τη γενικότερη αστάθεια που προκαλεί στην αγορά η πανδημία του κορωνοϊού, υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και περιμένουν ότι το 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021.

 

Τα Ελληνικά Γαλακτοπωλεία, ο ελληνικός γαλακτοκομικός/ τυροκομικός όμιλος των αδελφών Σαράντη είναι μια τέτοια περίπτωση. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, στο πλαίσιο του Dairy Conference της Boussias Communications, ο Θεσσαλός επιχειρηματίας Μιχάλης Σαράντης (φωτο) ανέφερε ότι ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοπωλεία αναμένει 7% ανάπτυξη του κύκλου εργασιών για το 2022 όπου περίπου το 54% του τζίρου θα αντιπροσωπεύουν οι εξαγωγές.  Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σαράντη,  αναμένεται να συγκεντρώσει 7% περισσότερο γάλα σε σχέση με το 2021. Η παραγωγή της φέτας αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% και η συνολική παραγωγή θα κινηθεί από 5.000 μέχρι 6.000 τόνους φέτα.

Αλλά και στα φυτικά προϊόντα που αντικαθιστούν τα γαλακτοκομικά, η εταιρεία αναμένεται να επιταχύνει τα βήματά της. Όπως ανέφερε ο κ. Σαράντης, ο όμιλος είναι leader στην αγορά των φυτικών προϊόντων και η διείσδυσή του είναι εντυπωσιακή καθώς πέτυχε να αυξηθεί η τιμή του αμύγδαλου κατά 30%- η εταιρία αξιοποιεί περίπου 400.000 τόνους αμύγδαλου. Όπως αποκάλυψε ο επιχειρηματίας, στο άμεσο μέλλον, ένα από τα εργοστάσια της εταιρίας θα παράγει αποκλειστικά τη γκάμα των φυτικών προϊόντων.

You might also like