Βασιλείου Τυροκομικά: Γιορτάζει 90 χρόνια παράδοσης και ποιότητας

Η τρίτη γενιά στο τιμόνι της τυροκομικής από το Αγρίνιο

Το 2022 η οικογενειακή επιχείρηση ‘Βασιλείου Τυροκομικά’ με έδρα το Αγρίνιο στην Αιτωλοακαρνανία   συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής στην τέχνη της παραδοσιακής τυροκομίας.

 

Μέσα σε αυτά τα 90 χρόνια πολλά άλλαξαν. Οι παλαιότερες γενιές θα θυμούνται το πρώτο μας κατάστημα λιανικής, το ‘Γαλακτοπωλείο Βασιλείου’, όπου οι Αγρινιώτες έτρωγαν τριψάνα (γάλα με τριμμένο ψωμί), βούτυρo με μέλι και καϊμάκι. Στην πορεία μεταφερθήκαμε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 12, και έπειτα αποκτήσαμε το δεύτερο κατάστημά μας στο Αγρίνιο, στην οδό Σπύρου Τσικνιά 19.

Κατάστημα λιανικής στο Αγρίνιο.

 

Η συνεχώς αυξανόμενη προτίμησή σας, μας βοήθησε να επεκταθούμε στο Μεσολόγγι (Ιωσήφ Ρωγών 2) καθώς και σε ένα μεγάλο δίκτυο διανομής λιανικής και χονδρικής πώλησης σε επιλεγμένα καταστήματα στο νομό Αιτ/νίας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σαν επιχείρηση, συμβαδίζουμε με την ψηφιακή εποχή, γι’ αυτό τα προϊόντα μας είναι πλέον διαθέσιμα και μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος!

Όλα βέβαια ξεκίνησαν το 1932, όταν ο ιδρυτής της ‘Βασιλείου Τυροκομικά’, Δημήτριος Γ. Βασιλείου, με πάθος και μεράκι έθεσε τις βάσεις της εταιρίας. Η δεύτερη γενιά, ακολούθησε το όραμα και τις αρχές του ιδρυτή μας και έκανε την ‘Βασιλείου Τυροκομικά’ μια ισχυρή επιχείρηση στον νομό Αιτ/νίας στην παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων όπως:  τυρί φέτα ΠΟΠ, παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Βασιλείου, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ, μυζήθρα, βούτυρο κ.ά.

Φέτα: Το εμβληματικό ελληνικό προϊόν που παράγεται στο τυροκομείο Βασιλείου, στο Αγρίνιο

 

Σήμερα η τρίτη γενιά, βασιζόμενη στην εμπειρία 90 ετών, και κατάλληλα καταρτισμένη από σχολές τυροκομίας και οικονομικών επιστημών συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία. Η ομάδα μας, που αποτελείται από έμπειρο προσωπικό, ​​διεκπεραιώνει τα διάφορα στάδια της παραγωγής και του ελέγχου ποιότητας  στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μας, έκτασης 2.000 τ.μ., στα Κλεισορεύμματα Μεσολογγίου.

Ενενήντα χρόνια στην προτίμηση των καταναλωτών μας και συνεχίζουμε… Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Χρονιά!

You might also like