Νέα ‘πράσινη’ μονάδα φέτας στην Greek Family Farm

Εγκαίνια σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Εγκαινιάστηκε σήμερα στον Πλάτανο Αλμυρού, στον Βόλο,  παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η νέα μονάδα παραγωγής βιολογικής φέτας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Κτηνοτροφική Μαγνησίας- Greek Family Farm, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές τυροκομικές επιχειρήσεις με έντονη, σχεδόν αποκλειστική, εξαγωγική δραστηριότητα.

Φωτογραφίες: magnesianews.gr

 

Πρόκειται για επένδυση που ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ και αφορά τόσο στην παραγωγή φέτας όσο και στη ορθή διαχείριση της μονάδας σύμφωνα με τους όρους της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή.

Η παραγωγή ενέργειας, για τη λειτουργία της νέας μονάδας θα προέρχεται από φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1MW, ενώ ενισχυτικά θα χρησιμοποιείται και η παραγωγή βιοαερίου από τα απόβλητα της τυροκομικής μονάδας, με στόχο, σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, την ενεργειακή αυτονομία της μονάδας.

 

 

H Greek family Farm είναι μια τυροκομική μονάδα με ισχυρή παρουσία σε όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο, καθώς διαθέτει προϊόντα της στη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ασία και το 2021 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 21 εκατ. ευρώ. Εδώ και μια τριετία στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχει με 25% ο γερμανικών συμφερόντων επιχειρηματικός όμιλος Hochland με σημαντική παρουσία στον κλάδο των τροφίμων και ειδικά στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων είπε, απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Τσαγκάρη: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι καταφέρατε, μέσα σε μία δεκαετία, να δεκαπλασιάσετε τον κύκλο εργασιών σας και να εφαρμόσετε στην πράξη αυτό το οποίο ακούμε συχνά να λέγεται στα λόγια, ως μία κεντρική κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κεντρικής αγροτικής πολιτικής «From farm του fork», «Από το χωράφι στο τραπέζι του καταναλωτή», σύμφωνα με τις επιταγές της Kοινής Aγροτικής Πολιτικής. Το κάνετε πράξη εδώ, στην Greek Family Farm».

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησή του συνολικά όσο αφορά στην κτηνοτροφία τονίζοντας ότι: «Θα στηρίξουμε με ακόμα περισσότερους πόρους τη βιολογική κτηνοτροφία. Είμαστε έτοιμοι πια και έχουμε βρει τα σχετικά κονδύλια ώστε να διαθέσουμε 171 εκατ. ευρώ πρόσθετους πόρους στη βιολογική κτηνοτροφία. Θα ικανοποιήσουμε με αυτό τον τρόπο παραπάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων, ενώ ακόμα 70 εκατ. ευρώ θα διατεθούν και στη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής».

You might also like