Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος & ‘Pathways to Dairy Net Zero’

Περίπου 100 πολυεθνικές του γάλακτος έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την περυσινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος κατά την οποία σημαντικές βιομηχανίες γάλακτος απ΄ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη συμφωνία ‘Pathways to Dairy Net Zero’. Μέχρι σήμερα 100 πολυεθνικές βιομηχανίες από κάθε γωνιά του κόσμου στον κλάδο του γάλακτος συμμετέχουν στην πρωτοβουλία η οποία έχει έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και συνδέεται με τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

 

Η παγκόσμια πρωτοβουλία Pathways to Dairy Net Zero έχει στόχο  να προωθήσει τη δέσμευση μεγάλων βιομηχανιών στο να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενώ θα συνεχίζουν να παρέχουν θρεπτικά τρόφιμα για έξι δισ. ανθρώπους και μέσα διαβίωσης για ένα δισ. ανθρώπους που συνδέονται με διάφορους τρόπους με την παραγωγή γάλακτος, τόσο στον αμιγώς, όσο και στην κτηνοτροφικό κόσμο καθώς επίσης και στην παγκόσμια γαλακτοβιομηχανία και το εμπόριο

Μέχρι αυτή τη στιγμή περίπου 100 μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει δημόσια την υποστήριξή τους κι έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της πρωτοβουλίας. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτοβουλίες, οι εταιρίες που έχουν υπογράψει αποτελούν περίπου το 30% της παγκόσμιας παραγωγής γάλακτος.

 

Ακολουθούν οι εταιρίες που έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη

You might also like