Πρώτη στον κόσμο η Lactalis

Η λίστα των κορυφαίων γαλακτοκομικών εταιριών

Η ερευνητική εταιρία Rabobank έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια κατάταξη των γαλακτοκομικών εταιριών με βάση τον κύκλο εργασιών τους, τη γνωστή λίστα Global Dairy Top 20,  στην οποία πρώτη για το 2021 είναι η γαλλικών συμφερόντων πολυεθνικών εταιρεία Lactalis.

 

Συγκρίνοντας με την κατάταξη του 202ο, πέντε εταιρίες υποχώρησαν στην κατάταξη, έξι κινήθηκαν ανοδικά ενώ οι υπόλοιπες παρέμειναν στη θέση που είχαν το 2020.

Οι πρώτες πέντε γαλακτοκομικές εταιρίες του κόσμου είναι: 1) Lactalis, 2) Nestlé, 3) Danone, 4) Dairy Farmers of America και 5) Yili, δηλαδή τρεις ευρωπαϊκές, μια αμερικανική και μια από την Κίνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υποχώρησαν στη λίστα Global Dairy Top 20 οι FrieslandCampina  και η Arla Foods, οι δύο κορυφαίες συνεταιριστικής βάσης εταιρίες της Ευρώπης.

 

Η Rabobank σχολίασε με την ευκαιρία δημοσίευσης της λίστας: «Ο συνδυασμένος κύκλος εργασιών των εταιρειών Global Dairy Top 20 αυξήθηκε κατά 9,3% σε δολάρια, μετά την πτώση του προηγούμενου έτους κατά 0,1%. Η συγχωνεύσεις και οι εξαγορές από τις 20 κορυφαίες εταιρείες παρέμειναν σχετικά σταθερές το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022, με περίπου 10 συμφωνίες να ανακοινώνονται έναντι των περίπου 30 συμφωνιών του προηγούμενου έτους».

 

You might also like