DAIRY EXPO 2022, με σημαντικές εκδηλώσεις

Συνέδριο Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας- Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών- Παρουσίαση του Παραδοσιακού Τυροκομείου οι πρώτες εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν

Μια έκθεση, η DAIRY EXPO 2022,  στην οποία θα αποτυπωθεί ο δυναμισμός του γαλακτοκομικού και τυροκομικού κλάδου περιμένει εκθέτες και επισκέπτες τον προσεχή Νοέμβριο (12-14/11/2022) στο κορυφαίο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, το Metropolitan Expo στα Σπάτα. Μια έκθεση πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις για τους επαγγελματίες που διανύουν μια ιδιαίτερα απρόβλεπτη, όσο και ανήσυχη περίοδο.

 

Όπως κάθε φορά που διοργανώνεται, η DAIRY Expo 2022 θα πλαισιωθεί από δύο σημαντικές εκδηλώσεις, γνώριμες ήδη στο κοινό που εκθέτει ή επισκέπτεται την έκθεση.

Συνέδριο Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας | Πρόκειται για τη γνωστή συνεδριακή εκδήλωση στην οποία δίνουν το «παρών» επιστήμονες από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας κι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων. Στο πλαίσιό του, παρουσιάζονται επιστημονικές εισηγήσεις και συμπεράσματα ερευνών που αφορούν όλο το φάσμα της παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Το συνέδριο αυτό συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων και τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ κάθε φορά συμμετέχουν με εισηγήσεις τους κι επιστήμονες από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσ/νίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης κ.ά. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο συνέδριο ήταν στην DAIRY Expo 2018, καθώς η διοργάνωση του 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Στιγμιότυπο από τις συνεδριακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της DAIRY EXPO του 2018

 

Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών | Για μια ακόμα φορά, η DAIRY Expo 2022, η μεγάλη έκθεση γαλακτοκομίας & τυροκομίας, θα διοργανώσει ένα σημαντικό διαγωνιστικό θεσμό, ο οποίος με τα χρόνια έχει αποκτήσει ένα αδιαμφισβήτητο κύρος. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της DAIRY Expo 2022 θα διεξαχθεί η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο Αεροδρόμιο στα Σπάτα. Την έκθεση και, φυσικά, τον διαγωνισμό διοργανώνει η εταιρεία O.MIND CREATIVES.

Οι συμμετέχουσες τυροκομικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες. Με μια διαδικασία, στην οποία δεν θα αναφέρεται η επωνυμία του παραγωγού, θα βαθμολογούνται τα τυροκομικά προϊόντα των εκθετών και θα αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η ελληνική τυροκομία.

Μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί τυροκομικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα όπου τα προϊόντα τους είναι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τον κώδικα τροφίμων και ποτών. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που διοργανώθηκε η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών ήταν το 2021. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις εγκαταστάσεις της O.MIND CREATIVES.

Στιγμιότυπο τη ζωντανή τυροκόμηση και το μικρό τυροκομείο το οποίο στήθηκε στην DAIRY EXPO του 2018

 

Παρουσίαση του Παραδοσιακού Τυροκομείου | Στην DAIRY Expo 2022, όπως σε κάθε διοργάνωση, θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο σε προσομοίωση, το οποίο θα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και θα τυροκομεί κατά τη διάρκεια όλων των ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση. Το συγκεκριμένο concept θα προβάλλει και τις ολοκληρωμένες και έξυπνες λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού σε μικρές οικογενειακές φάρμες, ώστε να μπορούν να τυροκομούν το δικό τους γάλα. Μια πρωτότυπη ιδέα που έχει βρει ανταπόκριση και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

You might also like