Κτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται τα προβλήματα με το Μέτρο 22

Προτάσεις για βελτιώσεις προς το ΥπΑΑΤ- Σκληρή σπόντα κατά Γεωργιάδη

Κτηνοτροφικές Οργανώσεις από την Μακεδονία και την Θράκη με επιστολή τους προς το ΥπΑΑΤ καταγγέλλουν προβλήματα που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες σχετικά με το Μέτρο 22 και αφορούν το σύστημα των αιτήσεων το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά τους αποκλείει όσους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους δήλωσαν ζωικό κεφάλαιο για πρώτη φορά το 2021 αλλά τα προηγούμενα έτη έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ με άλλο αντικείμενο εκτός της κτηνοτροφίας.

 

Θεωρούν, σύμφωνα με την επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα πως  «Υπάρχουν όμως ακόμα πολλοί κτηνοτρόφοι που πληρούν τους όρους της ΚΥΑ και μένουν ακόμα απλήρωτοι λόγω ΚΑΔ, παρά του ότι με  τους ΚΑΔ αυτούς κάνουν νόμιμα όλες τις πωλήσεις των προϊόντων της κτηνοτροφικής τους εκμετάλλευσης». Υπάρχουν επίσης κτηνοτρόφοι των οποίων οι αιτήσεις θεωρείται ότι δεν οριστικοποιήθηκαν.

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν πως  υπάρχουν πολλές αστοχίες του συστήματος των αιτήσεων ενώ υπάρχουν κτηνοτρόφοι  οι οποίοι είχαν μεγαλύτερο εισόδημα από άλλη ενασχόληση και κυρίως από αγροτικές καλλιέργειες και μένουν εκτός πληρωμής. «Δεν έχετε αντιληφθεί εσείς και οι σύμβουλοι σας ότι αυτό γίνεται για ν’ αλληλοσυμπληρωθούν τα εισοδήματα και να μπορέσει να επιβιώσει ο κάθε άνθρωπος  και η οικογένεια του και όχι από εργασιομανή διαστροφή;» αναρωτιούνται οι κτηνοτρόφοι.

Οι υπογράφοντες την καταγγελία ζητούν να δοθεί το δικαίωμα σε όσους δεν οριστικοποιήσαν τις αιτήσεις τους, μέσα σε μία εβδομάδα να επαναλάβουν την υποβολή της αίτησης ενίσχυσης. Επίσης ζητούν παράταση τριών ημερών, αφού διορθωθούν τα σφάλματα  για τους νεοεισερχόμενους στην κτηνοτροφία του 2021, για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Το κορονοβοήθημα που ξεχάστηκε…

Με την ευκαιρία οι κτηνοτρόφοι καλούν την κυβέρνηση  να ολοκληρώσει την πληρωμή στους δικαιούχους κτηνοτρόφους του κορονοβοηθήματος του 2020 τους οποίους αδικαιολόγητα δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα αλλά και να πληρώσει τους δικαιούχους της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές που αδικαιολόγητα δεν πληρώθηκαν την άνοιξη του 2022, με το 2% επί του τζίρου των κτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων.

Η επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης κλείνει με μια σκληρή παραίνεση σε βάρος του ΥπΑν Άδωνι Γεωργιάδη: «Επ’ ευκαιρία αυτής μας της επιστολής, σας παρακαλούμε να παρέμβετε και να βρείτε άλλο παιχνίδι για να παίξει, εν’ όψει Πάσχα, ο γνωστός υπουργός Άδωνις και ν’ αφήσει την αγορά των αμνοεριφίων. Με τα σοβαρά θέματα χρειάζεται ν’ ασχολούνται σοβαροί άνθρωποι!».

You might also like