Δύο νέα προϊόντα από την Μπίζιος

Ημίσκληρο τυρί Τοστέλειο και Τοστέλειο ελαφρύ

Η τυροκομική εταιρεία Μπίζιος, από την Ελασσόνα, η οποία το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων  PLMA 23 στο Άμστερνταμ (κεντρική φωτογραφία), παρουσίασε πρόσφατα δύο νέα προϊόντα.

 

Ημίσκληρο τυρί Τοστέλειο

Το ‘Τοστέλειο Πλούσια Γεύση’ είναι ένα λευκοκίτρινο, ημίσκληρο τυρί, αποτελούμενο από αγελαδινό γάλα, που παράγεται ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Όπως το παρουσιάζει η εταιρεία στο επίσημο site, «Η τέλεια ισορροπία μεταξύ υγρασίας και ξηρότητας το κάνει να ξεχωρίζει για τη συνεκτική του δομή, την ευχάριστη γεύση του και το χαρακτηριστικό του άρωμα. Απαλλαγμένο από αντιβιοτικά, χρωστικές ουσίες, πρόσθετα, όπως επίσης και από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, πρόκειται για ένα τυρί που χρησιμοποιείται ευρέως ως βασικό συστατικό σε ποικίλες συνταγές όπως τα τοστ, τις ομελέτες, τα ζυμαρικά, τις σαλάτες και τις πίτες. Το ‘Τοστέλειο Πλούσια Γεύση’ ξεχωρίζει για την μαστιχωτή υφή του που το κάνει να λιώνει τέλεια στο τοστ, αλλά και σε μαγειρικές δημιουργίες».

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια, όλες τις ώρες και σε όλα τα πιάτα ή σνακ της ημέρας. Διατίθεται είτε σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες, είτε σε κεφάλια, είτε σε τετράγωνες μερίδες». Τα συστατικά του είναι: Αγελαδινό γάλα 100%, καλλιέργεια, πυτιά, αλάτι.

 

Ημίσκληρο τυρί Τοστέλειο ελαφρύ

Το Τοστέλειο ελαφρύ είναι ένα ημίσκληρο τυρί, αποτελούμενο τόσο από αγελαδινό όσο και από αιγοπρόβειο γάλα. Σε αυτή την πρόσμιξη οφείλει την ιδιαίτερη, νόστιμη γεύση του. Βουτυρώδες, γλυκό με ευχάριστη γεύση, πλούσιο άρωμα κρατάει όλη την παραδοσιακή νοστιμιά, κι όλα αυτά μόνο με 17% λιπαρά.

Τα χαμηλά λιπαρά (μόνο 3,4g ανά φέτα) που έχει, το καθιστούν ιδανικό σύμμαχο για όσους θέλουν να έχουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ασβέστιο (300mg Ασβεστίου ανά 100 τυριού), που καλύπτει το 37,5% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης σε Ασβέστιο.

Όπως το παρουσιάζει η εταιρεία στο επίσημο site, «Ως τυροκομικό χαμηλών λιπαρών μπορεί να ενταχθεί σε συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα, φυσικά στα πλαίσια μιας γενικότερης ισορροπημένης διατροφής. Παράλληλα με τα χαμηλά λιπαρά του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ασβέστιο και σε Πρωτεΐνες (32g ανά 100g τυριού). Στο Τοστέλειο ελαφρύ δεν συναντώνται αντιβιοτικά, πρόσθετα, χρωστικές ουσίες και πρέπει να σημειωθεί πως είναι απαλλαγμένο από γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς. Καταναλώνεται επιτραπέζιο, αλλά και σε πίτες, ζυμαρικά και γενικά όπου χρειάζεται ένα τυρί που δεν λιώνει πλήρως όταν θερμαίνεται, αντιθέτως διατηρεί την ελαστικότητα του».

Ιδανικά, συνδυάζεται με ομαλά ή και ισχυρά κόκκινα κρασιά, αλλά μπορεί επίσης να ταιριάξει με φρουτώδη ερυθρά, καθώς και λευκά κρασιά. Τα συστατικά του είναι: Αιγοπρόβειο & αγελαδινό γάλα 100%, καλλιέργεια, πυτιά, αλάτι.

You might also like