«Σε παράλυση ο ΕΛΓΟ – Χωρίς ελέγχους η αγορά»

Κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΣΥΛΕΕΓΟ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση.

 

Σε αυτή καταγγέλλουν την απαράδεκτη -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα σχεδόν μήνα στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Εξαιτίας της απουσίας Διοίκησης στον φορέα για ένα σχεδόν μήνα, οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος και κρέατος στη χώρα είναι ανύπαρκτοι».

Σοβαρές καταγγελίες

«Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ αλλά και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει το αυτονόητο, δηλαδή τον διορισμό διοίκησης. Παρά, επίσης, τις συνεχείς οχλήσεις στο γραφείο του Υπουργού, καμία εξέλιξη δεν έχει προκύψει, γεγονός που οδήγησε σε παντελή ασυδοσία στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων και την εμπορία του κρέατος κατά το τελευταίο διάστημα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους Έλληνες καταναλωτές», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των ΣΥΛΕΕΓΟ και ΣΕΚ.

«Κατά τ’ άλλα το επιτελικό κράτος, για το οποίο τόσο πολύ κομπάζει η κυβέρνηση λειτουργεί άψογα. Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση και το ΥΠ.Α.Α.Τ. να πράξουν το αυτονόητο (δηλαδή να διορίσουν διοίκηση στον ΕΛΓΟ), ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι έλεγχοι στην αγορά των γαλακτοκομικών και του κρέατος στη χώρα», καταλήγει το κοινό δελτίο Τύπου των ΣΥΛΕΕΓΟ και ΣΕΚ.

 

You might also like