ΥπΑΑΤ: μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία

Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανοίγει το νέο μνημόνιο που υπεγράφη για τον πρωτογενή τομέα

Στο μνημόνιο συνεργασίας, και οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των αγροτικών καλλιεργειών, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση πλημμυρών ή ξηρασίας και στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Επίσης, προβλέπεται η καταπολέμηση της παράνομης αλιείας και προώθηση της έρευνας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

 

«Είναι κατανοητό απ΄ όλους ότι χθες ήταν μια μεγάλη ημέρα για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, δύο γειτονικών κρατών  και αυτό είναι κάτι  που  δεν αλλάζει. Γι’ αυτόν το λόγο και στα θέματα του πρωτογενή τομέα υπήρξε μια σχετική  συμφωνία, όπου στο επίκεντρό της έχουμε, βεβαίως τα θέματα της κλιματικής κρίσης, τα θέματα της ξηρασίας, των όσων εξελίσσονται στη χώρα μας, αλλά και στη γείτονα χώρα. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, με την έρευνα, με την τεχνογνωσία. Ζητήματα  που μπορούμε να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε και βεβαίως ζητήματα με τους αλιείς. Όλα αυτά έχουν  πλέον περιγραφεί στο κείμενο το οποίο έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές και χαίρομαι διότι αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στη συνεργασία  με τη γείτονα χώρα» ανέφερε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 15 μνημόνια συνεργασίας που συνυπέγραψαν χθες η Ελλάδα με την Τουρκία, περιλαμβάνεται και αυτό της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα, που από ελληνικής πλευράς υπέγραψε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης.

You might also like