Εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Χάρτινης Συσκευασίας (HPPA)

Βιωσιμότητα, βιομηχανικές συνεργασίες και προώθηση κοινών πρωτοβουλιών

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Χάρτινης Συσκευασίας (HPPA), με ιδρύτριες εταιρείες συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι στην Ελλάδα όπως Cartontec, DS Smith Hellas, Dunapack Packaging Hellas, El Pack, Nova Packaging Hellas, Sakispack και Unipak Hellas, πραγματοποίησε στις 5 Απριλίου 2024 μια εποικοδομητική εκδήλωση για τα μέλη του στο ξενοδοχείο LUX&EASY SIGNATURE SYGGROU 234 HOTEL στην Αθήνα.

 

Τα μέλη του συνδέσμου HPPA δεσμεύτηκαν για βιωσιμότητα, βιομηχανικές συνεργασίες και προώθηση κοινών πρωτοβουλιών. Να σημειωθεί ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και απασχολεί 3.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Στρατηγικές συνεργασίες & Βιωσιμότητα

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες σχετικά με τις στρατηγικές συνεργασίες του συνδέσμου, την ανάπτυξη έκθεσης βιωσιμότητας, πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των σχέσεων με δημόσιους φορείς και την εναρμόνιση κοινών αιτημάτων για τις εταιρείες-μέλη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η στρατηγική του HPPA για το 2024, η οποία εστιάζει στην προώθηση της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι ως την κορυφαία βιώσιμη επιλογή. Η στρατηγική αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση του συνδέσμου στην ενίσχυση περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων συσκευασίας και την ανάπτυξη του κλάδου σε ευθυγράμμιση με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με συνεργατικές προσεγγίσεις για την προώθηση των στόχων του κλάδου της κυματοειδούς συσκευασίας.

Τα οφέλη της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι

Ο HPPA αποτελεί τη φωνή των κατασκευαστών χάρτινης συσκευασίας στην Ελλάδα και δεσμεύεται να ενισχύει την αξία του κλάδου και την ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων μερών και της κοινωνίας σχετικά με τα οφέλη της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι. Η αποστολή του συνδέσμου είναι να φέρει σε επαφή τα μέλη και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την προώθηση λύσεων που θα αναπτύξουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, εδραιώνοντας τη βιομηχανία στο ευρύ κοινό.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου και CEO της Dunapack Packaging Hellas, Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε «Είμαι υπερήφανος που τα μέλη μας συνυπογράφουν τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κλάδου. Με την ενίσχυση συνεργειών και την προώθηση κοινών πρωτοβουλιών, προχωράμε προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία της συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι στην Ελλάδα. Μαζί, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την αξία του κλάδου μας και να προωθούμε αλλαγές με θετικό πρόσημο».

You might also like