Τυροκομείο Κουτρομάνος: Πιστοποιήθηκε για το τσαλαφούτι ΠΟΠ

Επίσημη πιστοποίηση του προϊόντος του με την ονομασία Τσαλαφούτι Π.Ο.Π. Καρπενησίου

Το Τυροκομείο Κουτρομάνος στο Καρπενήσι ανακοινώνει την επίσημη πιστοποίηση του προϊόντος του με την ονομασία Τσαλαφούτι Π.Ο.Π. Καρπενησίου.

 

Ο παραγωγός Ηλίας Κουτρομάνος είναι από τους πρώτους που πιστοποιήθηκαν για την παραγωγή Τσαλαφουτιού με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), ακολουθώντας αυθεντικές παραδοσιακές μεθόδους και χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Η πιστοποίηση αυτή ενισχύει τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων με ποιότητα και χαρακτήρα.

Ο παραγωγός Ηλίας Κουτρομάνος

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση ο Ηλίας Κουτρομάνος δήλωσε σχετικά «Η επίσημη πιστοποίηση, ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ Π.Ο.Π. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ αποτελεί για μένα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην πορεία μου ως παραγωγός. Όχι μόνο γιατί αναγνωρίζεται η ποιότητα του προϊόντος μας, αλλά γιατί μέσα από αυτήν αναδεικνύεται και ο τόπος μου, ο τρόπος ζωής μας, ο καθημερινός μας αγώνας. Η διαδικασία της πιστοποίησης ήταν απαιτητική. Προϋπόθετε πλήρη τεκμηρίωση, αυστηρούς ελέγχους και διαρκή συμμόρφωση με υψηλά πρότυπα. Όμως δεν με φόβισε. Εργάζομαι με διαφάνεια και πίστη στις αρχές μου. Και όταν πιστεύεις βαθιά σε αυτό που παράγεις, αργά ή γρήγορα έρχεται η δικαίωση.

Το Τσαλαφούτι δεν είναι απλά ένα τυρί. Είναι η συνέχεια μιας τοπικής παράδοσης που αξίζει να κρατηθεί ζωντανή. Με τη στήριξη της οικογένειάς μου και με σεβασμό στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, κατάφερα να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα που με γεμίζει υπερηφάνεια. Είμαι από τους πρώτους παραγωγούς που πιστοποιήθηκαν και το θεωρώ τιμή, αλλά και ευθύνη. Να παραμείνω σταθερός στην ποιότητα, να προστατεύσω το όνομα του προϊόντος και να συμβάλω στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας. Η αναγνώριση αυτή ξεπερνά το ίδιο το προϊόν. Είναι μια επιβεβαίωση ότι ο κόπος, η πίστη στην παράδοση και ο σεβασμός στον τόπο μπορούν να ανοίξουν δρόμους. Και είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας – της ιστορίας του Καρπενησίου, που γράφεται με γεύση, αλήθεια και ψυχή.»

You might also like