Επιμένει …ελληνικά η FrieslandCampina Hellas

Ο ceo της πολυεθνικής επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της εδώ παρουσίας της.

Σε μια ουσιαστική επιβεβαίωση της θέλησής της να αναβαθμίσει τη θυγατρική της στην Ελλάδα προχώρησε η πολυεθνική γαλακτοκομική εταιρεία FrieslandCampina. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas Κωνσταντίνος Μαγγιώρος συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 

Ο Κ. Μαγγιώρος μετέφερε τον Έλληνα υπουργό την απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της FrieslandCampina, η οποία είναι μια γιγαντιαία συνεταιριστική επιχείρηση,  να αναβαθμίσει την ελληνική θυγατρική της εταιρείας. Η αναβάθμιση αφορά στην ανάληψη από την ελληνική θυγατρική της επιχειρηματικής επίβλεψης και της ανάπτυξης της μητρικής εταιρείας στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ρόλος ο οποίος όπως είναι αναμενόμενο θα ανατεθεί στην διοικητική ομάδα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ελληνική κυβέρνηση και FrieslandCampina βρίσκονται εδώ και καιρό σε επαφή και το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι θετικό. Της χθεσινής συνάντησης είχε προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με το προεδρείο και μέλη του εποπτικού συμβουλίου του Ολλανδικού συνεταιρισμού στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι ασφαλώς άσχετη με την πρόσφατη απόφαση του συνεταιριστικού κολοσσού να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια οργανωτική δομή του δημιουργώντας ή συγχωνεύοντας τμήματα (εδώ).

Στη φωτογραφία ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

You might also like