Ήπειρος: Βραβείο στα World Cheese Awards 2018-2019

Η Βιολογική Φέτα ΠΟΠ βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Ελληνικό Τυρί.

Τέσσερις κορυφαίες, παγκόσμιες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της Ήπειρος με την ολοκλήρωση των 31ων World Cheese Awards 2018 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

 

Η Ήπειρος Βιολογική Φέτα ΠΟΠ απέσπασε το ιδιαίτερου κύρους, χρυσό βραβείο στην κατηγορία Φέτας και ταυτόχρονα αναδείχθηκε και ως το «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί 2018-2019» συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των Ελληνικών τυριών που αξιολογήθηκαν στο φετινό διαγωνισμό, ενώ δυο ακόμη προϊόντα της εταιρείας έλαβαν σπουδαία βραβεία στις κατηγορίες τους.

Η Ήπειρος Βιολογική Φέτα ΠΟΠ, που παράγεται αποκλειστικά από ελληνικό βιολογικό, παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, κατόρθωσε χάρη στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την εξαίσια γεύση και την ανώτερη ποιότητά της να «γοητεύσει» τους κριτές του παγκόσμιου διαγωνισμού τυριών.

Η Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π. Ήπειρος, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, αλλά έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών στο εξωτερικό με την πλούσια, μοναδική γεύση της και την υψηλή της διατροφική αξία.

Παράλληλα, δυο ακόμη προϊόντα ΗΠΕΙΡΟΣ βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό: το Ήπειρος Κατσικίσιο λευκό τυρί, από 100% Ελληνικό γάλα από κατσίκες εκτατικής εκτροφής, απέσπασε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Φρέσκο, μαλακό τυρί από κατσικίσιο γάλα» και το Ήπειρος Ελαφρύ κέρδισε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Τυροκομικά με χαμηλά λιπαρά».

Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της εταιρείας, Μαρία Γιαννακοπούλου, σχολίασε σε σχέση με τις σημαντικές αυτές διακρίσεις: «Το γεγονός ότι 3 από τα προϊόντα μας, ξεχώρισαν σε έναν καταξιωμένο, διεθνή διαγωνισμό, αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για εμάς – μας συγκινεί, μας χαροποιεί και ταυτόχρονα μας ανταμείβει για την αδιάκοπη και συνεχή προσπάθειά μας να προσφέρουμε, εδώ και 40 χρόνια, προϊόντα αξεπέραστης ποιότητας και γεύσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία World Cheese Awards είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα, που αναδεικνύει τους καλύτερους τυροκόμους του κόσμου -από μικρούς παραγωγούς μέχρι κορυφαία διεθνή brands. Φέτος, 235 κριτές από 29 χώρες δοκίμασαν τη γεύση και το άρωμα 3.472 διαφορετικών τυροκομικών προϊόντων και από τις πέντε ηπείρους. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από κορυφαίους γευσιγνώστες της διεθνής κοινότητας τυροκομικών: τυροκόμους, εμπόρους τυροκομικών, πωλητές λιανικής και χονδρικής, αγοραστές, σεφ και εξειδικευμένους αρθρογράφους.

Στιγμιότυπο από το World Cheese Awards, στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.
You might also like