SIVVAS: Σακούλες κενού με θερμοσυρρικνούμενες ιδιότητες

Εφαρμογές των shrink bags στην τυροκομία & ιδιαίτερα στην ωρίμανση των σκληρών & ημίσκληρων τυριών.

Οι σακούλες θερμοσυρρίκνωσης χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην βιομηχανία τροφίμων, αφού αποτελούν μέθοδο συσκευασίας που δίνει ελκυστική εμφάνιση στο τελικό προϊόν.
Άρθρο του Άγγελου Τζίνου *

 

Στην τυροκομία, για τη συσκευασία σκληρών και ημίσκληρων τυριών, χρησιμοποιούνται σακούλες «χαμηλού φραγμού» – διαπερατές, επιτρέποντας την ωρίμανση του προϊόντος μέσα στη συσκευασία του, ενώ παράλληλα, διατηρούν τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά ακέραια.

Οι βέλτιστες τιμές διαπερατότητας αερίων, παρέχουν την απελευθέρωση της περίσσειας διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που παράγονται κατά την ωρίμανση, προστατεύοντας συγχρόνως το προϊόν από τη διείσδυση του οξυγόνου.

Η χαμηλή διαπερατότητα στους ατμούς αποτρέπει την αποξήρανση των τυριών και συμβάλλει στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας και του αλατιού στο τυρί, γεγονός που καθιστά δυνατή τη διατήρηση των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του προϊόντος, σε όλο τον όγκο του.


Απουσία ουσιών που περιέχουν χλώριο

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός χωρών στρέφουν την προσοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των υλικών συσκευασίας. Η χρήση συσκευασιών απαλλαγμένων από ουσίες που περιέχουν χλώριο, είναι λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον.


Η εμφάνιση του συσκευασμένου προϊόντος, είναι ελκυστική για τον αγοραστή λόγω των οπτικών ιδιοτήτων της σακούλας (υψηλή διαφάνεια και γυαλάδα των διαφανών σακουλών – μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και λαμπερή επιφάνεια χρωματιστών σακουλών). Η υψηλή ανθεκτικότητα των σακουλών, εξασφαλίζει καλή διατήρηση των συσκευασμένων προϊόντων, σε όλα στα στάδια της μεταφοράς και αποθήκευσης.

Η εταιρεία SIVVAS A.E. διαθέτει στην ελληνική αγορά σακούλες θερμοσυρρίκνωσης του οίκου Atlantis-Pak, με τον εμπορικό τίτλο AMIVAC προϊόντα που υπερέχουν του ανταγωνισμού, από άποψη ποιότητας και τιμής. Οι σακούλες AMIVAC κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο τα εγκεκριμένα υλικά και πρώτες ύλες για άμεση επαφή με τρόφιμα σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.


*   Ο Άγγελος Τζίνος (tech.support@sivvas.com ), είναι  Τεχνολόγος Τροφίμων κι εργάζεται στη Διεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης της SIVVAS AE.

You might also like