Γιώργος Γεωργαντάς: Ο Νέος Υπουργός ΑΑΤ

Βουλευτής Κιλκίς και μέχρι πρότινος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Χωρίς χρονοτριβή η κυβέρνηση ανακοίνωση το όνομα του Γιώργου Γεωργαντά,  νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του μέχρι σήμερα το πρωί υπουργού Σπήλιου Λιβανού ο οποίος ουσιαστικά αποπέμφθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς. Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30. Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται».

Ποιος είναι ο νέος υπουργός ΑΑΤ

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, έχουν μια κόρη την Άννα. Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Έχει τελειώσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Τμήμα Νομικής Σχολής.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 κατεβαίνει υποψήφιος για πρώτη φορά με την Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κιλκίς και καταλαμβάνει την 2η θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία χάνει την 2η Βουλευτική Έδρα και έτσι κατατάσσεται ως 1ος επιλαχών στο νομό Κιλκίς. Στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κιλκίς, θέση η οποία τον κατατάσσει και πρώτο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Από το 1992 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και κατείχε διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του και ειδικότερα: α) 2002-2005 μέλος του Δ.Σ., β)2005-2008 γραμματέας του Δ.Σ. και γ) 2008 έως Οκτώβριος 2009 Πρόεδρος του Δ.Σ. Παράλληλα ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς το 2003 και από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Διατέλεσε αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κιλκίς ‘Κιλκισιακός’ και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.

You might also like