Αλλαγή φρουράς στο ΥπΑΑΤ

Παράδοση – Παραλαβή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Άλλη μια παράδοση- παραλαβή πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο φαίνεται πως αποτελεί ‘καυτή πατάτα’ για όποιον το αναλάβει καθώς από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν περάσει από την Αχαρνών πέντε υπουργοί (Αποστόλου, Αραχωβίτης, Βορίδης, Λιβανός και Γεωργαντάς).

 

Η τελετή παράδοσης παραλαβής, έγινε χθες το πρωί, παρουσία των υφυπουργών Γιώργου Στύλιου και Σίμου Κεδίκογλου, των Γενικών Γραμματέων Χριστιάνας Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη και των προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημ. Μελά και του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ο κ. Λιβανός παραδίδοντας το υπουργείο, έκανε αναφορά στο έργο του αλλά και στο περιστατικό που συνέβη στη Σπάρτη δηλώνοντας ότι απολογείται για τη στάση του σε όσους θεωρούν ότι τους έθιξε. Αναγνώρισε το λάθος του και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η πορεία του να στιγματιστεί από αυτό το περιστατικό. Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι με την αυτοκριτική την οποία έκανε ο κ. Λιβανός και με το ήθος του θα μπορέσει να συνεχίσει χωρίς στιγματισμό την πορεία του.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε οτι στόχος και δέσμευσή του είναι η συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής προς υποστήριξη του Έλληνα αγρότη, του κτηνοτρόφου, του παραγωγού. « Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες αγρότες, λέγοντας αυτό: Σε αυτή την κρίση, δεν είστε μόνοι σας. Το Κράτος είναι παρόν. Και η παρουσία του θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο. Και όπως στήριξε την ελληνική παραγωγή όλο αυτό το διάστημα, έτσι το κάνει και τώρα. Έτσι θα το κάνει και στο μέλλον.  Παράλληλα όμως με τη διαχείριση της ακρίβειας, θα εργαστούμε για να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη να αναβαθμιστεί, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που παρέχει η εποχή μας. Θα εφαρμόσουμε τη νέα ΚΑΠ, έχοντας πάντα τον αγρότη στο επίκεντρο. Θα αξιοποιήσουμε τους πόρους του Ταμείου ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, για την ουσιαστική ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής. Θα κάνουμε μέγιστη χρήση των εργαλείων που προσφέρει η ψηφιακή εποχή, με στόχο να διευκολύνουμε ουσιωδώς την καθημερινότητα του αγρότη και να αυξήσουμε τα περιθώρια κέρδους του. Τέλος, θα εργαστούμε για την υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την τόνωση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, καθιερώνοντάς τα σε όλο και περισσότερες αγορές».

 

You might also like