Τυροκόμιση ενώπιον συναδέλφων και επισκεπτών

Η πιο πρωτότυπη από τις παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της Dairy Expo 2016 ήταν η ζωντανή τυροκόμιση που διεξήχθη σε δύο φάσεις, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και σε επανάληψη την Κυριακή 2/10· ένα «Οικογενειακό Τυροκομείο Live» εντός του Metropolitan Expo.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού τυροκομείων INOX Design Kateris, η οποία παρείχε και τον σχετικό εξοπλισμό, οι επισκέπτες της έκθεσης Dairy Expo μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά το πώς γίνεται η τυροκόμιση και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς της διαδικασίας που απάντησαν στις ερωτήσεις τους για όλα όσα χρειάζονται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικογενειακού τυροκομείου.

Το γάλα για τις τυροκομίσεις ήταν μια ευγενική προσφορά των κτηνοτρόφων- τυροκόμων αδελφών Σοφίας και Νίκου Μπέλμπα, οι οποίοι ταξίδευσαν ειδικά για την εκδήλωση από τη φάρμα τους στην ορεινή Κρύα Βρύση Αργολίδας. Η Σοφία Μπέλμπα έκλεψε τις εντυπώσεις: δεν είναι και σύνηθες φαινόμενο μια νεαρή κοπέλα να ‘διδάσκει’ τυροκομία μπροστά σε ένα -κατά πλειοψηφία- ενήμερο κοινό επαγγελματιών.

 

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής τυροκόμισης η Σ. Μπέλμπα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σύγχρονα μηχανήματα της INOX Design Kateris, μέσω των οποίων το έργο κάθε επαγγελματία τυροκόμου γίνεται πολύ πιο εύκολο απ΄ ότι μερικά χρόνια πριν, ενώ απάντησε στην πληθώρα των ερωτήσεων που της τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, ορισμένοι από τους οποίους ήταν και οι ίδιοι επαγγελματίες τυροκόμοι.

You might also like