Η Επιτροπή Μπλόκων καταγγέλλει τις μειώσεις της τιμής του γάλακτος

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και τα οποία θεωρεί οτι θα επιβαρύνουν δραματικά το ήδη μειωμένο εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων, σχολιάζει και το μείζον ζήτημα των τιμών γάλακτος που απασχολεί τα μέλη της.

Η Επιτροπή θεωρεί οτι τα “αντίμετρα” της κυβέρνησης  “είναι ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την αγορά ορισμένων μέσων και εφοδίων για τους αγρότες δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην τσέπη μας ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές τη σοδειά μας”.

Όσο αφορά ειδικά το γάλα και την παραγωγή του, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων εκτιμάει οτι “οι βιομηχανίες λειτουργούν ως καρτέλ για μια ακόμη φορά μειώνοντας συνεχώς την τιμή στο γάλα.  Η μέση μείωση της τιμής είναι περίπου στα 7 λεπτά σε πανελλαδικό επίπεδο με διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή. Ήδη προετοιμάζουν το έδαφος, με πρόσχημα ότι δεν παράγουν και δεν διακινούν φέτα μετά την συμφωνία της CETA, για ακόμη μεγαλύτερη μείωση τη νέα χρονιά”.

Η Επιτροπή καταγγέλλει οτι παράλληλα “μεγάλες ποσότητες γάλατος είναι εισαγόμενο υλοποιώντας τις συμφωνίες της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων με  την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ για την εισαγωγή ομοειδών προϊόντων χωρίς δασμούς άρα είναι πιο φτηνά και πιο ανταγωνιστικά από τα ελληνικά μεγαλώνοντας την κερδοφορία των βιομηχάνων και εμπόρων”.

Με την ανακοίνωσή της η Επιτροπή ενημερώνει τα μέλη της οργανώνει συσκέψεις με κτηνοτρόφους και διεκδικήσεις,  καθώς “πολλοί είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό και ευάλωτοι στους εκβιασμούς  των βιομηχανιών που τους μειώνουν την τιμή αφού δεν μπορούν να βρουν αλλού δυνατότητες για διαθέσουν το γάλα”.

Φωτογραφία: www.902.gr

You might also like