Γιορτή ανάδειξης & προώθησης τοπικών -τυροκομικών κυρίως- προϊόντων Δήμου Αμφιλοχίας

Κυριακή 22 Ιουλίου, κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας, με συμμετοχή πολλών τυροκόμων.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου, η Νύμφη του Αμβρακικού, που βρίσκεται στον μυχό του Αμβρακικού Κόλπου, η πανέμορφη Αμφιλοχία αποκαλύπτει τους γευστικούς θησαυρούς της.

 

Για πρώτη φορά, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Καφεπωλών- Εστιατόρων Αμφιλοχίας διοργανώνουν  τη «Γιορτή για την ανάδειξη- προώθηση των τοπικών προϊόντων του Δήμου Αμφιλοχίας». Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή γεύσεων που θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά τις 20:00 το απόγευμα, πρωταγωνιστές θα είναι τα αγνά και εξαιρετικής ποιότητας τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν της περιοχής μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που αποτελεί προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Όλα τα τυροκομεία καθώς και οι γαλακτοκομικές μονάδες  της Αμφιλοχίας και της ευρύτερης περιοχής θα μας συστήσουν τα προϊόντα τους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε  όλους τους τύπους τυριών μέσα από εμπνευσμένες γαστρονομικές λιχουδιές. Τη συγκεκριμένη προσπάθεια στηρίζουν και όλες οι επιχειρήσεις από τον χώρο της εστίασης, οι οποίες θα προσαρμόσουν ανάλογα τα μενού τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και με την υποστήριξη του Δήμου Αμφιλοχίας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε στο σύνδεσμο το πρόγραμμα:Amfiloxia Programme

Η αφίσα της εκδήλωσης

You might also like