Οι αγελαδοτρόφοι της ΕΦΧΕ στο ΥπΑΑΤ

Είδαν και τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Διαδοχικές συναντήσεις είχαν οι αγελαδοτρόφοι, παραγωγοί γάλακτος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη και τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Εργασίας, Αναστάσιο Πετρόπουλο, ως αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

 

Οι συζητήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα και υπήρξαν σημεία σύγκλισης με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, για τη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής αγελαδοτροφίας. Τα βασικά ζητήματα που τους έθεσαν ήταν τα εξής:

  1. Μείωση ασφαλιστικών – φορολογικών συντελεστών στις εκμεταλλεύσεις.
  2. Μείωση του εργοσήμου και της γραφειοκρατίας, που το συνοδεύει.
  3. Εφαρμογή της απόφασης για την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος.
  4. Παρασκευή γιαουρτιού αποκλειστικά από ελληνικό γάλα.
  5. Αποπληρωμή του προγράμματος για τις αυτόχθονες φυλές.

Στις συναντήσεις μετείχε από πλευράς της Ε.Φ.Χ.Ε τετραμελής αντιπροσωπεία, την οποία αποτελούσαν  ο πρόεδρος Ηλίας Κοτόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος, Αθανάσιος Βασιλέκας,  ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουλγαρίδης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης εξήγησε ότι προχωρά η διαδικασία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών, που έχουν τις εκμεταλλεύσεις, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι  Σταύρος Αραχωβίτης και Ολυμπία Τελιγιορίδου σημείωσαν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα των παραγωγών, για την παρασκευή γιαουρτιού αποκλειστικά από ελληνικό γάλα.

Οι αγελαδοτρόφοι έθεσαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το πρόγραμμα της Ε.Φ.Χ.Ε. για τις αυτόχθονες φυλές καρκινοβατεί, εδώ και δυο χρόνια και ζήτησαν άμεσα να υπάρξει μέριμνα για την πληρωμή του προσωπικού.

Οι αγελαδοτρόφοι της Ε.Φ.Χ.Ε. είχαν συνάντηση και με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, για το θέμα του εργοσήμου στις εκμεταλλεύσεις. Ο υφυπουργός Εργασίας  σημείωσε πως θα υπάρξει ομάδα εργασίας για βελτιώσεις στην αγροτική ασφάλιση σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

You might also like