Κυκλοφόρησε το 11ο τεύχος του περιοδικού Dairy News (Απρίλιος- Ιούνιος 2018), με κεντρικό αφιέρωμα στα μηχανήματα και τα υλικά για ασφαλή, ποιοτική και γρήγορη παραγωγή στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομιών προϊόντων.
Στο τεύχος φιλοξενείται ένα πολυσέλιδο οδοιπορικό του περιοδικού στον Τύρναβο της Θεσσαλίας όπου συνάντησε σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικές τυροκομίας, μάχιμους και παλαίμαχους τυροκόμους. Την κεντρική συνέντευξη δίνει ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναπληρωτής CEO Δωδώνη.
Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα του τεύχους
ΝΕΑ
10 Κλάδος, αγορά, πρόσωπα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
16 Νίκος Ζιώζιας (Ανάληψη Ελασσόνας): κτηνοτρόφος της χρονιάς
20 Λάρισα- Τύρναβος δίνουν το σύνθημα για νέα πορεία
24 ‘Κόντρα’ ανάμεσα στην Κόντρα και τον ΕΛΓΟ
26 ΕΦΧΕ: Στηρίξτε τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία
30 Προγράμματα Φέτας: κακό τέλος…
32 Γάλα του μέλλοντος το γίδινο
ΑΓΟΡΑ
34 Γραβιέρα Τσέλιγκας με σπόρους κάνναβης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
36 Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναπληρωτής CEO Δωδώνη
ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ| Τύρναβος
40 Άπαρτο, Θεσσαλικό, τυροκομικό μετερίζι
42 Στα μονοπάτια της ιστορίας του Τυρνάβου
44 Συνέντευξη: Χρήστος Μπουκουβάλας
46 Συνέντευξη: Απόστολος Ρίζος
46 Συνέντευξη: Νικόλαος Αθανασίου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ| Συσκευασία
52 Κόστος, ασφάλεια & καινοτομία, οι επιλογές της αγοράς
54 Συνέντευξη: Αλέξανδρος Παρασκευαϊδης, ceo Europack
56 Μηχανήματα & υλικά: Κοτρώνης, Hellagro, Βαμβακάς, Europack, Tetra Pak, Ανυφαντής, Multivac.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
60 Αλάτι στη Τυροκόμηση, άρθρο του Σταύρου Ζαρζώνη
62 Ξύλινο βαρέλι και ο ρόλος του στη Φέτα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
67 Lely Astronaut A5: διαθέσιμο και στην Ελλάδα
68 Αυτόνομο Tyrobox της Belgomilk
69 Μilk Control Management από την ΜΙΚ3
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
70 Λανσαρίσματα νέων προϊόντων
ΒΙΒΛΙΟ